"Štampani" automobili na putevima 2017. (VIDEO)

Američka firma Local Motros, koja je početkom 2015. na sajmu u Detroitu prikazala prototip automobila odštampanog na 3D printeru najavljuje da će se prva ovakva vozila na putevima pojaviti za dve godine.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 06.11.2015.

08:13

Default images
Foto: Local Motors

Ideja da će se ljudi jednog dana voziti u pravim automobilima koji podsećaju na vozila napravljena od Lego kocki donedavno je izazivala podsmeh. Američki Local Motors smatra da u tome nema ničeg smešnog već da im automobili nastali u 3D štampaču mogu da donesu zaradu.

Ova firma namerava da bude prva koja će kupcima ponuditi odštampani električni automobil.

Vozilo koje trenutno nosi oznaku LM3D još uvek je u razvojnoj fazi. Proizvođač tvrdi da je za sada 75% komponenti izrađeno na 3D štampaču, a cilj je da do 2017, kada bi trebalo da počne prodaja ovog automobila, čak 90 odsto delova bude odštampano.

Local Motors je najavio da će prve porudžbine početi da prima 2016. ali malo je verovatno da će se kupci utrkivati ko će pre da nabavi ovo vozilo s obzirom na cenu od oko 53.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: