Klasa za sebe - Mercedes Maybach Pullman

Kada "običan" Mercedes Maybach S klase nije dovoljno luksuzan i dugačak, oni kojima je džep dovoljno dubok mogu da poruče automobil koji će ih definitivno izdvojiti od ostatka sveta - Mercedes Maybach Pullman.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.02.2015.

08:20

Default images
Tradicija - Mercedes Maybach Pullman pored èuvenog modela 600 Pullman iz 1965.

Pola veka je prošlo otkako je 1965. godine Mercedes predstavio model 600 Pullman, a nemački proizvođač stiže na ženevski salon automobila sa novom super-luksuznom i super-dugačkom limuzinom.

Sa 6.499 mm, Mercedes Maybach Pullman je duži od novog Maybacha S klase za 1.046 mm, dok je automobil porastao u visinu za 100 mm.

Impresivno je i međuosovinsko rastojanje koje iznosi 4.418 mm, kako bi se u zadnjem delu vozila dobilo dovoljno prostora za udoban, salonski smeštaj 4 osobe.
Zbog privatnosti VIP putnika, ovaj deo automobila odvojen je od vozača pregradom koja se po potrebi može spustiti pritiskom na dugme.

Za one kojima čak ni ovako veliki prostor nije dovoljan, Mercedes Maybach Pullman može se naručiti u konfiguraciji koja podrazumeva samo dva luksuzna sedišta pozadi.
Putnici koji će imati zadovoljstvo da se voze u jednom ovakvom automobilu, mogu da računaju na brojne pogodnosti, kao što su LCD ekran dijagonale 18,5 inča, Burmester premijum 3D "surround" audio sistem, instrumenti na kojima se očitava spolja temperatura vazduha i brzina automobila...

Naravno, čitava unutrašnjost obložena je kožom - od sedišta preko tapacirunga vrata i krova, do centralne konzole i naslona za ruke. A sve to spada u standardnu opremu jednog Mercedesa Maybach Pullman, koji se dalje može personalizovati po željama kupca.
Za pogon ove jahte na točkovima upotrebljen je 6.0 litarski bi-turbo V12 motor koji proizvodi 530 ks i 830 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Mercedes Maybach Pullman stiže na tržište početkom 2016, a cena za osnovni neblindirani model iznosiće oko 500.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: