Mercedes AMG GT3 spreman za Ženevu

Mercedes je objavio dizajnerske crteže trkačke verzije super-sportskog modela AMG GT i najavio svetsku premijeru ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 12.02.2015.

13:45

Default images

Prilagođen trkačkoj stazi, Mercedes AMG GT3 vizuelno se razlikuje od standardne verzije po proširenjma na karoseriji i brojnim aerodinamičkim dodacima, uključujući veliko fiksirano krilo zadnjeg stabilizatora koje obezbeđuje bolje prijanjanje automobila.

Tehnički detalji biće poznati posle premijere koja je zakazana za 3. mart i sajam u Ženevi. U Mercedesu kažu da će automobil zatim biti podvrgnut "intezivnom testiranju na stazi u finom podešavanju" kako bi bio potpuno spreman za takmičenje.
Mercedes AMG GT3 naslediće na trkačkoj stazi dosadašnjeg aduta nemačkog proizvođača, model SLS AMG GT3, koji je od 2010. kada se pojavio imao dosta uspeha - 98 pol pozicija i 182 pobede.

Novi model debitovaće u FIA GT3 šampionatu 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: