Qoros predstavio prvi krosover

Kinesko-izraelski proizvođač Qoros obavio je prve fotografije i tehničke detalje novog modela, "3 City SUV", uoči svetske premijere koja će se dogoditi na predstojećem salonu automobila u gradu Guangžu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.11.2014.

14:15

Default images

Iz kompanije Qoros, koja je još 2012. najavila ambiciozan plan za lansiranje tri modela na kinesko, ali i evropsko tržište, nije bilo novosti od martovskog auto-salona u Ženevi, gde je premijeru imao model "3 Hatchback".

Qoros 3 City SUV zasnovan je na konceptu "3 Cross" koji je takođe bio izložen u Ženevi, ali 2013. godine.
U odnosu na stilski gotovo identičan Qoros 3 Hatchback, krosover ima povišeno odstojanje od zemlje i plastične dodatke na donjim delovima branika, pragovima i lukovima iznad točkova.

Kao tipičan predstavnik ove vrste vozila, 3 City SUV je opremljen i zaštitnim pločama napred i pozadi, koji treba da spreče oštećenja donjih delova automobila pri kretanju po makadamu i sličnim putnim podlogama.
Proizvođač je želeo da krosover ima sportski imidž, pa je opremio 3 City SUV krovnim spojlerom, dok se izduvni sistem završava sa dve velike okrugle izduvne cevi, koje su integrisane u branik.

Na promotivnoj fotografiji je prikazana verzija sa bogatim paketom opreme, sa opcionim kožnim sedištima, klima-uređajem i šetsobrzinskim automatskim menjačem, multimedijalnim sistemom sa velikim ekranom osetljivim na dodir i zadnjom kamerom. Iako stilski svedena i minimalistička, unutrašnjost takođe sadrži jedan sportski detalj - zasečeni volan.
Automobil je pogonjen turbo-benzinskim motorom zapremine 1.6 l, koji je u stanju da razvije 156 ks (115 kW) i 210 Nm.
Osim pomenutog automatskog menjača sa duplim kvačilom, na raspolaganju je i manuelni šestobrzinac.

Za sada nije poznato da li će osim modela sa prednim pogonom, automobil biti dostupan i sa pogonom 4x4.
Qoros 3 City SUV u salone u Kini stiže u početkom 2015, dok planovi u vezi sa prodajom u Evropi nisu saopšteni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: