BG: Parking za bicikle u garaži u Masarikovoj

Beograđani koji na posao ili zbog drugih obaveza dolaze u centar grada biciklom, od sada će moći besplatno da ga ostave u javnoj garaži u Masarikovoj ulici. Parkiralište za bicikle uređeno je u neposrednoj blizini izlazne rampe garaže.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

10:06

Default images

Evropsku nedelju mobilnosti beogradski Parking servis obeležio je 21. septembra postavljanjem "češlja" za bicikle koji je zaštićen od vremenskih neprilika, čime je realizovana inicijativa udruženja Ulice za bicikliste i Studija B.

U Parking servisu su rekli da je neophodno obratiti pažnju, radi bezbednosti bicikliste, da pri ulazu i izlazu iz garaže koristi stazu za pešake i gura bicikl do i od češlja za bicikle.
Foto: Parking servis
"Rado smo izašli u susret udruženju Ulice za bicikliste, a Evropska nedelja mobilnosti je dobra prilika da istaknemo značaj očuvanja životne sredine i damo doprinos udruženjima koja se zalažu za smanjenje zagađenja i gužvi u saobraćaju, u ovom slučaju, popularizacijom bicikla kao višestruko zdravijeg vida prevoza", kažu u Parking servisu
Foto: Parking servis
Cilj kampanje Evropske nedelje mobilnosti koja se održava svake godine u septembru je da podstiče lokalne samouprave širom Evrope da uvode i promovišu mere održivog saobraćaja, kao i da ponude svojim građanima alternative upotrebi automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: