Novi Iveco Daily stigao u Srbiju

Dve nedelje nakon svetske premijere u Torinu, na našem tržištu je predstavljena restilizovana verzija najnovije generacije komercijalnog vozila Daily.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.06.2014.

14:07

Default images

Novi Iveco Daily predstavljen je u obe konstrukcijske varijante - kao furgon (kombi) i u verziji šasije sa kabinom. Iako je 80% komponenti redizajnirano, Daily je očuvao svoju klasičnu strukturu šasije (profil merdevina), koja osigurava čvrstinu i trajnost tokom vremena, uključujući maksimalnu fleksibilnost za verzije šasije sa kabinom.

U italijanskom proizvođaču kažu da, zahvaljujući novoj konstrukciji sa produženim međuosovinskim rastojanjima i skraćenju zadnjeg prepusta, Daily ima unapređene vozne karakteristike uz okretnost na malom prostoru.
Dostupna međuosovinska rastojanja kod kombija su revidirana i sada uključuju 3.000, 3.520 i 4.100 mm, sa tim što su poslednje dve navedene dužine dostupne kod vozila i sa dugim i sa kratkim prepustom.

Bruto težina vozila kombi modela imaju opseg od 3,3 do 7 tona, sa prostorom za tovar u rasponu od 7,3 do 19,6 m3. Kombi se proizvodi u visinama do 2.100 mm, tako da čak i visoki korisnici mogu da stoje uspravno u utovarnom prostoru.

Spoljne dužine su u rasponu od 5.040 do 7.500 mm, dok prtljažni prostor za utovar može da bude u rasponu od 2.600 mm do 5.100 mm. Osim toga, spuštanjem utovarne platforme za 55 mm olakšan je utovara i istovara vozila.
Asortiman modela šasije sa kabinom kreće se u rasponu od 3,3 do 7 tona (bruto težina), međuosovinskim rastojanjem od 3.000 do 4.750 mm i ukupnom dužinom vozila do 6.190 mm.

Udobnost vozila je takođe poboljšana. Vozač ima udobniju radnu poziciju i bolji položaj za volanom a zahvaljujući unapređenoj zvučnoj izolaciji, smanjena je i spoljašnja buka u kabini.

Komande imaju bolju ergonomiju a sistem za klimatizaciju je efikasniji nego ranije. Na raspolaganju je i mnoštvo zatvorenih i otvorenih pregrada za odlaganje sitnica.
Iveco je saopštio da novi Daily nudi i značajno smanjenje potrošnje goriva u poređenju sa predhodnom verzijom kao i smanjenje troškova održavanja vozila.

Kupci mogu da biraju između 2.3 ili 3 litarskog motora, dva tipa goriva (dizel ili komprimovani prirodni gas) i 9 izlaznih snaga u rasponu od 106 do 205 ks.

Iveco je do sada prodao više od 2,6 miliona vozila modela Daily u preko 110 zemalja širom sveta. Ovo privredno vozilo proizvodi se u fabrikama u Italiji i Španiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: