Automobili

Sreda, 28.05.2014.

10:08

Toyota Yaris za 2015.

Toyota je objavila prve fotografije i tehničke podatke o restilizovanom modelu Yaris za evropsko tržište. Najvažnije stilske promene dogodile su se na prednjem delu automobila, koji je oblikovan pod uticajem dizajna nove generacije modela Aygo.

Izvor: B92

Default images

Motiv u obliku slova "X" koji je Toyota prvi put primenila na modelu Aygo, na Yarisu je upotrebljen diskretnije, a prednjim delom automobila dominira masivna maska hladnjaka koja zauzima veći deo površine branika. Preoblikovani su i farovi koji sada sadrže i dnevna LED svetla.

Osim toga, promenjen je i oblik zadnjeg branika, na čijem donjem delu se nalazi difuzor, zatim dizajn pozicije za registarsku tablicu, dok je LED tehnologija upotrebljena i u stop svetlima.

U ponudi su i četiri vrste novih 15 i 16 inčnih alu felni, kao i elektropreklopivi spoljni retrovizori.
Toyota je saopštila da je unapredila kvalitet materijala u kabini, koji "sada izgledaju lepše, ali su i prijatniji na dodir", a dostupni su i novi dezeni i boje enterijera.

Kada je reč o ergonomiji, centralna konzola je podignuta za 23 mm u odnosu na aktuelnu verziju Yarisa. To je inženjerima omogućilo da skrate ručicu menjača za 30 mm, kako bi promena brzina bila efikasnija.

Korisnicima je na raspolaganju veća zapremina odeljaka za smeštaj sitnica, a dijagonala ekrana multimedijalnog sistema povećana je sa 6,1 na 7 inča.
U Toyoti kažu da su unapredili i sistem oslanjanja, tako da će vožnja u Yarisu biti udobnija.

U ponudi su i dalje četiri motora, dva benzinca, dizelaš i hibidni pogonski sistem.
Najslabiji je trocilindrični 1.0 litarski benzinski motor sa 69 ks (51 kW) i 95 Nm. Kome je potrebno više snage može da izabere 1.33 litarski četvorocilindraš koji proizvodi 99 ks (73 kW) i 125 Nm, a za one koji se odluče za dizel verziju na raspolaganju je 1.4 litarska D-4D jedinica sa 90 ks (66 kW) i 205 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Yaris Hybrid opremljen je 1.5 litarskim benzincem i elektromotorom, a ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema dostiže 100 ks (74 kW).
Restilizovaniu Yaris uskoro stiže u prodajne salone širom Evrope, kada će biti poznata i njegova cena.

Pogledajte galeriju fotografija restilizovanog Yarisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: