Nova Fabia stiže u oktobru, moguć povratak limuzine

Škoda je potvrdila da će treća generacija modela Fabia biti predstavljena u oktobru na auto-salonu u Parizu, dok će prodaja početi krajem 2014. ili početkom 2015. godine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2014.

09:24

Default images

Za sada je poznato da će Fabia u početku biti dostupna kao hečbek i karavan, a zanimljivo je da u češkoj kompaniji ponovo razmatraju i limuzinsku verziju.

S obzirom da je Škoda u periodu između pojavljivanja druge i najavljene treće generacije modela Fabia uvela u gamu kompaktnu limuzinu Rapid, nije sasvim jasno kako bi se na tržištu pozicionirala eventualna Fabia sedan.

Malo iznenađenje predstavlja i najava da nova Fabia ipak neće biti postavljena na Volkswagenovu univerzalnu MQB platformu, već će biti bazirana na platformi koju koristi aktuelni model.
Ukida se sportska Fabia vRS
Sa druge strane, očekuju se značajne promene u dizajnu spoljašnjosti i enterijera dok će paleta motora biti preuzeta iz restilizovanog Volkswagena Polo koji je imao premijeru na ženevskom sajmu automobila.

Na raspolaganju će biti dve nove 1.4 litarske trocilindrične dizel jedinice od 75 ks (55 kW) i 90 ks (66 kW). Kada su benzinci u pitanju, Škoda može da računa na dva nova VW trocilindrična 1.0 litarska MPI motora sa 60 ks (44 kw) i 75 ks (55 kW).

Osim toga, ponuda bi mogla da obuhvati i dva aktuelna 1.2 litarska TSI motora sa 90 ks (66 kW) i 105 ks (77 kW), kao i 1.4 litarski TSI sa sistemom za deaktivaciju cilindara.

Iz Škode su još jednom potvrdili da treća generacija Fabije neće imati sportsku vRS verziju, kao što je to do sada bio slučaj.

Fabia je uz model Octavia najvažniji Škodin automobil. Druga generacija ovog modela proizvedena je u više od 1,5 miliona primeraka, a očekivanja od novog modela samim tim su još veća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: