VW Touareg za 2015.

Volkswagen je osvežio drugu generaciju modela Touareg koja je predstavljena 2010. godine. Stilske promene su minimalne, ali je zato unapređena unutrašnjost automobila i paleta motora.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

15:19

Default images

Po poznatom Volkswagenom receptu, spoljašnjost Touarega pretrpela je neznatnu restilizaciju u vidu većih farova, drugačije maske hladnjaka i redizajniranog branika, dok su uz novu ukrasnu lajsnu na zadnjem delu promenjena stop svetla.

Kupcima su ponuđene i nove alu felne, dok je izbor boja karoserije upotpunjen sa pet novih nijansi.
U kabini je na raspolaganju veća ponuda dezena i kvalitetnih materijala, među kojima su i nove opcije od kože, dok je pozadinsko crveno osvetljenje instrumenata zamenjeno belim.

U okviru multimedijalnog sistema dostupni su novi sadržaji kao što su Google Earth, Street View i aktuelne "online" informacije o situaciji u saobraćaju.
Poboljšane su i karakteristike V6 dizel motora, tako da oni sada zadovoljavaju ekološke Euro6 standarde.

Kupcima u Evropi biće dostupne dva V6 dizelaša, sa 204 ks (150 kW) i 258 ks (190 kW), kao i najsnažniji, V8 dizel motor sa 340 ks (250 KW).
Volkswagen tvrdi da je uspeo da snizi potrošnju slabije V6 dizel jedinice sa 7 na 6,6 l/100 km, dok jači V6, iako sada proizvodi 13 ks više od aktuelne verzije, na 100 km troši 6,8 litara, što je manje u poređenju sa prethodnikom koji je imao fabrički deklarisanu potrošnju od 7,2 l/100 km.

Pored ovih motora, u ponudi će i dalje biti hibridna verzija, koja će uz benzinski V6 TSI sa 333 ks (245 kW) imati i elektromotor sa 52 ks (38 kW). Maksimalna kombinovana snaga hibridnog pogona iznosi 380 ks (279 kW).
Ostala poboljšanja na restilizovanom Touaregu uključuju gume sa manjim otporom kotrljanja i optimizaciju osmobrzinskog automatskog menjača i stop-start sistema.

Restilizovani VW Touareg naći će se u prodajnim salonima tokom leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: