Audi R8 za 2015. projurio Nirburgringom

Audi nastavlja rad na novoj generaciji svog sportskog top modela R8, a najnovija razvojna faza podrazumeva testiranje ovog automobila na Nirburgringu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 28.03.2014.

09:45

Default images

Na najnovijem video snimku, naslednik aktuelne verzije sa lakoćom prolazi kroz zavoje na čuvenoj nemačkoj stazi:



Iako je još uvek potpuno prekriven kamuflažnom folijom, na automobilu se mogu uočiti prepoznatljivi detalji, poput velikih otvora za vazduh na prednjem braniku i na bokovima, ispred zadnjih točkova, kao i aktivni spojler na zadnjem delu vozila.

Audi R8 zadržaće karakterističnu siluetu, uz savremenije oblikovanu masku hladnjaka i novi dizajn prednjih i zadnjih svetlosnih grupa. Kada je reč o motorima, očekuje se da će osnovna verzija dobijati pogon od postojećeg 4.2 litarskog V8 agregata koji će proizvoditi više od 430 ks i 430 Nm, koliko razvija aktuelna jedinica.

Pretpostavlja se da će i snažniji, 5.2 litarski V10, koji trenutno proizvodi 525 ks i 530 Nm maksimalnog obrtnog momenta, takođe biti unapređen.

Prenos snage na točkove obavljaće se pomoću Audijevog quattro sistema i, najverovatnije, sedmobrzinskog automatskog menjača sa duplim kvačilom.

Uz očekivana poboljšanja pogonskog i prenosnog sistema, Audi je objavio da će nova generacija biti lakša za 50-60 kg u odnosu na aktuelni model, što će dodatno doprineti poboljšanju performansi u vožnji.

Prvobitno je bilo planirano da novi Audi R8 bude predstavljen polovinom 2014. godine, ali će zbog određenih konstruktivnih izmena premijera biti odložena najverovatnije za početak 2015.

Pročitajte o novom Audiju TT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: