Opel ADAM Rocks

Opel je predstavio "kros" verziju svog najmanjeg modela. ADAM Rocks zasnovan je na istoimenom konceptu iz 2013, a svetsku premijeru imaće na predstojećem sajmu automobila u Ženevi.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2014.

14:13

Default images

Kako kažu u nemačkom proizvođaču, konceptni automobil koji je prikazan u Ženevi 2013. izazvao je pozitivne reakcije publike. Zbog toga je novi rukovodeći tim kompanije brzo doneo odluku da realizuje produkcijsku verziju i najavio početak proizvodnje i lansiranje za leto 2014.

Najnoviji model u Opelovoj porodici dugačak je 3,74 metra i zamišljen je kao urbano vozilo koje se zahvaljujući povećanom klirensu za 15 mm može uputiti u avanture koje će ga odvesti van asfalta.
U odnosu na regularnu verziju modela ADAM, delovi šasije su modifikovani ili ponovo podešeni. Viši i širi izgled ukombinovan je sa 17 inčnim ili 18 inčnim alu felnama.

ADAM Rocks ima upečatljiv robustan izgled, sa zaštitnim plastičnim dodacima na donjim delovima karoserije i, kao standardni deo opreme, Swing Top pokretni plateneni krov.
Krov se otvara/zatvara pomoću dugmeta za samo 5 sekundi i nema negativan uticaj na krutost karoserije niti na funkcionalnost auta - prtljažnik zadržava kompletan raspon otvaranja kao kod hečbeka a zapremina prtljažnika ostaje nepromenjena.

Kompletan modul krova je akustički podešen da obezbedi dobru zvučnu izolaciju unutar kabine. Swing Top krov je ponuđen u tri boje – crnoj, tamno braon (Sweet Coffee) ili bledo braon (Light Oak).
Poput standardnog ADAM-a, i Rocks verzija imaće široke mogućnosti za personalizaciju, počevši od kombinacija boja spoljašnjosti, preko raznovrsnih dezena enterijera do alu felni.

Kako bi dodatno individualizovali njegovu unutrašnjosti, Opelovi dizajneri su razvili nove dizajnerske elemente, ukrase i sedišta koji su jedinstveni za ADAM Rocks.

Pored raznih sistema koje podižu stepen bezbednosti i komfora, i koji su nasleđeni iz standardne verzije modela ADAM, kao što je "hends-fri" sistem za pomoć pri parkiranju (Park Assist) koji automatski parkira automobil, Rocks ima i Opelov multimedijalni IntelliLink sistem nove generacije. Ovaj sistem omogućava integraciju smartfon uređaja sa Android i Apple iOS platformama u automobil.
Opel u modelu ADAM Rocks predstavlja novi 1.0 litarski trocilindrični ECOTEC benzinski Turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem, koji će uskoro biti dostupan i u standardnom ADAM-u.

Ponuda će obuhvatiti dve konfiguracije, sa 66 kW/90 ks i 85 kW/115 ks, obe sa maksimalnim obrtnim momentom od 166 Nm.

Pored ovog motora, kupcima će na raspolaganju biti i tri aktuelna atmosferska benzinca, 1.2 l sa 51 kW/70 ks i 115 Nm, te dve 1.4 litarske jedinice, sa 64 kW/87 ks i 74 kW/100 ks, obe sa 130 Nm obrtnog momenta.

Nakon ženevske premijere, Opel ADAM Rocks će se naći u prodaji do kraja godine. Proizvodnja će početi u avgustu 2014. godine u Ajzenahu, u Nemačkoj.

Vozili smo: Opel Adam 1.4 Glam/Enjoy Chic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: