Škoda Octavia Scout za 2014.

Škoda je objavila prve fotografije i detalje nove generacije modela Octavia Scout koji će imati premijeru na predstojećem salonu automobila u Ženevi.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 11.02.2014.

13:40

Default images

Porodica Octavia dobija još jednog člana, terensku karavan verziju - model Scout. Automobil je baziran na modelu Combi 4x4, koji je predstavljen polovinom 2013. godine.

U odnosu na taj automobil, Octavia Scout ima korisne zaštitne plastične dodatke na donjim delovima branika, duž pragova i na lukovima blatobrana, kao i zaštitnu lajsnu pri dnu vrata, a tu su i ukrasni krovni nosači.
U Škodi ističu da u odnosu na standardnu karavan verziju modela Octavia, Scout ima za 33 mm više odstojanje od zemlje, što ga čini veoma upotrebljivim terencem, a automobil je opremljen posebno dizajniranim 17 inčnim alu felnama.

Kao i kod modela Octavia Combi 4x4, snaga se šalje na sve točkove pomoću unapređenog sistema prenosa koji uključuje i poslednju generaciju Haldex 5 kvačila.

Poboljšani sistem omogućava "inteligentnu" raspodelu snage, kako između osovina, tako i između svakog točka ponaosob. U uobičajenim uslovima vožnje, najveći deo snage prosleđuje se prednjim točkovima, a kada se za to ukaže potreba, snaga se postepeno raspoređuje i na zadnju osovinu.
Škoda je saopštila da će u ponudi biti dva dizelaša i jedan benzinac. Specifikacije motora nisu objavljene, a najverovatnije je reč o istim jedinicama koje se koriste u modelu Combi 4x4.

U tom slučaju, reč je o 1.6 TDI dizel motoru koji razvija 105 ks, 2.0 litarskom TDI agregatu sa 150 ks i 1.8 TSI benzincu sa 180 ks.

Više detalja o modelu Škoda Octavia Scout za 2014. biće poznato tokom održavanja auto-salona u Ženevi, početkom marta, a automobil stiže u prodajne salone u drugoj polovini godine.

Pročitajte o modelu Škoda Superb Combi Outdoor za 2014.

Pročitajte o restilizovanom modelu Škoda Yeti koji je predstavljen 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: