Auto-školama preti zatvaranje i zbog visoke takse

Pored brojnih odredbi koje auto-škole moraju da ispune kako bi mogle da posluju po novom zakonu, glavobolju vlasnicima stvara i visina takse za rad od 80.230 dinara koja će biti obavezna od 25. oktobra.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 17.10.2013.

08:38

Default images

"Auto-škole u Srbiji traže da se izmeni visina ove takse" izjavio je za Tanjug sekretar Zajednice auto-škola Srbije, Petar Rašeta.

Pojedine auto-škole postoje duže od 30 godina i sada treba da plate dozvolu za rad, istakao je Rašeta dodajući da je, takođe, neshvatljivo da je taksa za auto-škole veća nego, na primer, za apoteke i ordinacije.

Rašeta je naglasio da su auto-škole već u teškoj situaciji, jer imaju sve manje kandidata, s obzirom da se već skoro godinu dana sprovodi nova obuka vozača, koja košta oko 700 evra. Prema njegovim rečima, mnoge auto-škole u Srbiji neće moći ili neće hteti da plate pomenutu taksu, a odredbe novih propisa o obuci vozača može trenutno da ispuni svega pet do 10 odsto auto-škola.

Jedan od najtežih uslova za auto-škole je što moraju da imaju učionice i ostale predviđene prostorije u jednom objektu, jer lokalne administracije sporo rešavaju prenamene, napomenuo je Rašeta. On je dodao da će povodom aktuelnih problema Zajednica auto-škola Srbije u petak 18. oktobra imati interni sastanak sa predstavnicima Privredne komore Srbije, Ministarstvom saobraćaja, MUP-a, Ministarstva finansija i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Izvor: B92, Tanjug

Pročitajte tekst o tome koliko obuka vozača utiče na bezbednost saobraćaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: