Kia Niro Concept

Kia je otkrila izgled svog novog koncepta koji će imati premijeru na Sajmu automobila u Frankfurtu 2013.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 29.08.2013.

14:06

Default images

Sada je već izvesno da će ovogodišnji frankfurtski auto-salon doneti dosta uzbuđenja. Pored brojnih novih modela, posetioci će imati priliku da vide i neka veoma zanimljiva konceptna vozila. Jedan od takvih automobila je Kia Niro.

Korejski proizvođač kaže da je ovaj koncept predstavlja njihovu viziju "urbanog, kompaktnog vozila sa stilom".
Kia Niro nagoveštava prodor kompanije na tržište malih gradskih crosssover automobila, koje se poslednjih godina naglo širi i u kome vlada sve veća konkurencija. Reč je modelima kao što su Nissan Juke, Opel Mokka, Peugeot 2008, Renault Captur...

Kompletan dizajn ovog Kijinog koncepta uradio je tim iz njihovog evropskog studija u Frankfurtu, koji je predvodio glavni dizajner, Gregory Guillaume, a automobil je osmišljen sa idejom da jednog dana bude ponuđen upravo evropskim kupcima.
S obzirom da je reč o konceptnom vozilu, dizajneri su imali veću slobodu, što se vidi i po rešenjima vertikalnog otvaranja vrata, velikih točkova i, posebno, u unutrašnjosti automobila. Ipak, buduća serijska verzija mogla bi da zadrži osnovne stilske elemente i linije karoserije.
Kia nije saopštila detalje o pogonu, ali je rečeno da će automobil dobiti potpuno novi motor. Navodno je u pitanju hibridni pogonski sistem.

Više detalja očekujemo polovinom septembra, za vreme održavanja auto-salona u Frankfurtu.

Pogledajte galeriju fotografija: Kia Niro Concept.

Pročitajte šta je sve Kia spremila za sajam u Frankfurtu 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: