Jubilarni Lamborghini Aventador

Lamborghini je na sajmu automobila u Šangaju predstavio Aventador LP 720-4 50° Anniversario kojim taj proizvođač obeležava pola veka postojanja.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2013.

13:01

Default images

Automobil je ofarban u kombinaciju žute i mat crne boje, sa crnim alu felnama visokog sjaja. Na prednjem delu ugrađen je novi usmerivač vazduha, a pozadi masivni difuzor, uz velike otvore zbog boljeg hlađenja motora.

Pogledajte promotivni video za Aventador LP 720-4 50° Anniversario:



Dvobojna šema preneta je i u kabinu jubilarnog Aventadora, a sedišta su obložena posebnim kožnim materijalom u žutoj boji.
Za pogon je upotrebljen poznati 6.5 litarski V12, koji za razliku od standardne verzije u ovom modelu razvija 20 "konja" više, odnosno ukupno 720 ks.

Ostale karakteristike su iste kao i kod "obične" verzije, tako da Aventador LP 720-4 50° Anniversario od 0 do 100 km/h stiže za 2,9 s, a maksimalna brzina automobila je 350 km/h.
Automobil će se proizvoditi u ograničenoj seriji od 100 primeraka, a Lamborghini nije saopštio koliko će novca svaki od sto srećnika morati da izdvoji kako bi postao vlasnik ovog modela.

Pročitajte o Lamborghniju Veneno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

11 h

Podeli: