Novi Mercedes S klase otkriva lice

Mercedes je počeo da oslobađa novu S klasu od kamuflaže koju nose prototipovi tokom test vožnje. Na najnovijim fotografijama već se naziru detalji spoljašnjosti ove prestižne limuzine.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2013.

12:25

Default images

Nova generacija Mercedesove S klase predstavlja evoluciju aktuelnog modela, tako ne treba očekivati dramatične stilske promene.

Uz drugačiji branik, prednji deo automobila imaće i veću masku hladnjaka, sa naglašenijim hromiranim okvirom. Farovi će biti savremenijeg izgleda, baš kao i stop svetla nove S klase.
Foto: carscoop.blogspot.com
Ono što se već može uočiti na prototipu sa fotografije jesu dve paralelne bočne linije na vratima automobila. Jedna se prostire neposredno ispod ručica na vratima, a druga iznad pragova.

Ovi detalji slede dizajnerski filozofiju najnovijih limuzina iz Mercedesove game, poput modela CLA, a predstavljeni su u okviru studije Aesthetics S na Sajmu automobila u Parizu 2012.
Foto: carscoop.blogspot.com
Sudeći prema nedavno objavljenim fotografijama enterijera nove S klase, unutrašnjost ovog automobila pretrpeće značajnije promene u odnosu na trenutnu verziju, a instrument tablom dominiraće dva velika ekrana.

U konstrukciji će se obilato korisiti materijali od aluminijuma, a korisnicima će biti dostupne najsavremenije Mercedesove tehnologije.
Foto: carscoop.blogspot.com
Na raspolaganju će biti benzinci sa V6, V8 i V12 motorima, kao dizel varijante sa četvorocilindričnim i V6 jedinicama, a Mercedes će kupcima ponuditi i Hybrid i Plug-in Hybrid verzije. Očekuje se da će devetobrzinski automatski menjač biti standardni deo opreme.

U vrhu ponude nalaziće se AMG model sa V8 i V12 turbo-punjenim benzinskim motorima. Osim standardne verzije, treba očekivati i model sa produženim međuosovinskim rastojanjem, dok će pogon na sva četiri točka biti dostupan kao opcija.

Pored sedan varijante, Mercedes planira i kupe, kao i kabriolet verzije sa 2 i 4 vrata.
Foto: carscoop.blogspot.com
Sudeći na osnovu oskudne maskirne folije na ovom primerku Mercedesa S klase, sve smo bliži predstavljanju nove generacije tog modela.

Datum premijere još uvek nije saopšten, a u igri su neki od velikih kineskih sajmova automobila u prvoj polovini 2013. godine i frankfurtski auto-salon koji se održava u septembru.

Pogledajte kako će izgledati unutrašnjost novog Mercedesa S klase.

Pročitajte o istorijatu Mercedesa S klase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: