Stiže najbrži Lamborghini do sada

Lamborghini najavljuje da će na ženevskom auto-salonu prikazati specijalni jubilarni model, za koji u toj kompaniji tvrde da će biti najbrži automobil koji su do sada proizveli.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2013.

10:28

Default images

Lamborghini u 2013. godini obeležava 50 godina od nastanka svog prvog sportskog modela. Povodom ovog značajnog jubileja, na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi biće predstavljen poseban model koji će se proizvoditi u veoma maloj, ograničenoj seriji.

"Želimo da šokiramo ali i da oduševimo svet novim modelom", objašnjava Lamborghinijev šef dizajna Filippo Perini.

"To će ujedno biti i najbrži Lamborghini u istoriji kompanije i biće homologovan za vožnju po javnim putevima", kaže Perini. On je dodao i da će najverovatnije biti proizvedeno manje od deset primeraka ovog automobila, kao i da misli da je većina njih unapred rasprodata.

Lamborghini je u januaru najavio da će u Ženevi izložiti unapređeni Aventador LP720-4, za koji se očekuje da će imati 720 ks. Do sada se pretpostavljalo da je upravo to specijalni jubilarni model, međutim nakon poslednjih izjava čelnika kompanije veruje se da su u pitanju dva različita automobila.

Odgovor ćemo saznati uskoro, s obzirom da Sajam automobila u Ženevi 2013. počinje za manje od mesec dana.

Pogledajte detalje sa prezentacije Aventadora Roadster koja je održana u Majamiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: