Mercedes GLA krosover

Mercedes nastavlja testiranje svog novog najmanjeg krosovera. Maskirani prototip budućeg modela koji bi na tržištu trebalo da se pojavi pod oznakom GLA, nedavno je fotografisan tokom testova u Nemačkoj.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2012.

10:32

Default images

Nova A klasa najavila je početkom 2012. napad Mercedesa na segment kompaktnih putničkih vozila. Nakon najmanjeg hečbeka čija je prodaja počela tokom leta, očekuje se najpre kupe-limuzina, model CLA, koji bi mogao da bude predstavljen početkom 2013. godine, na detroitskom auto-salonu.

Posle njega, sledeći u nizu vozila sa pogonom na prednjim točkovima koji su bazirani na novoj Mercedesovoj MFA modularnoj platformi, biće upravo krosover GLA.
Foto: carscoop.blogspot.com
S obzirom na potpunu kamuflažu test prototipa sa fotografija, teško je razlučiti detalje karoserije koja se krije ispod maskirnih panela. Moguće je čak i da u ovoj fazi testiranja Mercedes koristi kasorseriju nove A klase prilagođenu šasiji novog krosovera.

Pored verzije sa prednjim pogonom, kupcima bi trebalo da bude ponuđena i varijanta 4x4, dok bi paleta benzinskih i dizel motora, koja uključuje i najsnažniji 2.0 litarski turbo-punjeni benzinac sa 211 ks bila preuzeta sa Mercedesa A klase.

Snaga bi se prenoslila na točkove preko mauelnog ili automatskog menjača.
Foto: carscoop.blogspot.com
Kada se Mercedes GLA pojavi u prodaji, a očekuje se da to bude tokom 2014. godine, ovaj krosover će pojačati konkurenciju u segmentu u kojem se već nalaze modeli poput BMW-a X1, Audija Q3 ili Range Rovera Evoque.

Pročitajte utiske iz vožnje novog Mercedesa A klase.

Pogledajte "špijunske" fotografije Mercedesa CLA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: