Nova verzija poljskog Lamborghinija

Poljska kompanija za proizvodnju superautomobila Arrinera nikako da se odluči za definitivnu verziju svog prvog serijskog modela. Najnoviji renderi prikazuju poslednji u nizu prototipa koje je taj proizvođač predstavio od 2008. kada je započeo razvoj superautomobila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 07.08.2012.

15:15

Default images

Kompanija Arrinera startovala je najpre pod imenim Veno Automotive. Nakon promene naziva, predstavila je neimenovani prototip koji je dobio nadimak “poljski Lambo” zbog sličnosti sa modelima čuvene italijanske marke.

U firmi Arrinera odlučili su da svoj prvi superautomobil nazovu Hussarya, po husarima, pripadnicima poljske konjice u periodu od 16. do 18. veka, ali one koji nisu previše upoznati sa poljskom istorijom, ime može asocirati na Paganijev model Huayra.
Najnoviji prototip pretrpeo je promene u dizajnu, a jedna od najuočljivijih je da se vrata sada otvaraju na konvencionalan način umesto, kao na prethodnoj verziji, na gore.

Takođe, redizajniran je i prednji branik i usmerivači vazduha, a u odnosu na prethodni prototip preoblikovana je linija krova, kao i zadnji deo automobila, uključujući i drugačiji izgled stop svetla.

Arrinera je na zadnjem delu prototipa Hussarya ugradila dva spojlera koja se izvlače pri brzinama većim od 150 km/h i postavljaju u poziciju pod uglom od 50 stepeni.
Prema podacima proizvođača, automobil je opremljen 6.2 litarskim V8 motorom koji potiče iz General Motorsa i koji je u stanju da razvije 650 ks i 820 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući ovom agregatu, kako tvrde u Arrineri, Hussarya je u stanju da od 0 do 100 km/h ubrza za 3,2 sekunde i da dostigne maksimalnih 340 km/h.

Poljska kompanija namerava da u sledećih mesec dana predstavi i specijalnu verziju ovog automobila pod oznakom “33 Series”, koja će se stilski razlikovati od prikazanog prototipa, a proizvodnja će biti ograničena na 33 primerka.

Što se tiče standardne serijske verzije modela Hussarya, preme rečima proizvođača ona će se u prodaji naći najranije krajem 2013. godine.

Pogledajte galeriju rendera prototipa Arrinera Hussarya.

Pogledajte prethodni prototip "poljskog Lamborghinija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: