Nova Mercedesova kupe-limuzina

Mercedes je objavio da planira proizvodnju potpuno nove kupe-limuzine iz segmenta kompaktnih vozila. Automobil će imati četvoro vrata i proizvodiće se Mercedesovoj fabrici u mađarskom Kečkemetu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.03.2012.

11:37

Default images

Budući model biće projektovan na istoj MFA platformi na kojoj se proizvode novi Mercedesi A i B klase, a kao naziv ovog automobila pominje se oznaka CLA ili CLC.

Iz Mercedesa nisu saopštili više detalja, a očekuje sa da će se u novi kupe ugrađivati benzinski i dizel motori sa rasponom snage od 109 do 211 ks.

Povodom početka proizvodnje Mercedesa B klase u pogonu u Mađarskoj, predsednik Daimlera, Diter Ceče (Dieter Zetsche), izjavio je da u toj kompaniji nameravaju da proširenjem proizvodnih kapaciteta ostvare dominaciju na tržištu premijum kompaktnih modela.

Jedan od automobila koji u budućnosti treba da doprinese ostvarenju tog plana jeste i novi Mercedes CLA/CLC.

Pogledajte kako izgleda nova Mercedesova A klasa.

Vozili smo Mercedes ML 350 CDI 4 Matic BlueTEC.

Vozili smo Mercedes CLS 350 CDI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: