Subaru XV stigao u Srbiju

Subaru je u petak 10. februara, u šoping-centru Ušće u Beogradu, predstavio novi model XV. U japanskom proizvođaču kažu da ovaj automobil “kombinuje imidž SUV-a sa veoma komfornim i prostranim enterijerom”.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 12.02.2012.

12:34

Default images

Svetska premijera ovog modela održana je na salonu automobila u Frankfurtu, u septembru 2011. godine, a kompanija “Nicos C. Kattamis (Serbia & Montenegro) Ltd”, ovlašćeni uvoznik i distributer automobila Subaru u našoj zemlji, sada ga je prikazala i domaćoj publici.

Osnovni proizvođacki koncept na kome je baziran Subaru XV je “gradska avantura”. Zato je i beogradska prezentacija održana u ambijentu šoping-centra i u maniru urbanog događaja sa performansom densera i oslikavanjem improvizovanih zidova grafitima.
Novi Subaru je dugačak 4.450, širok 1.780, a visok 1.570 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.645 mm, a minimalni klirens 22 cm.

Subaru je na ovom modelu povećao ugao otvaranja vrata, a povišena je i pozicija sedišta, što omogučava mnogo lakši ulazak i izlazak

Na prednjem delu vozila dominira šestougaona maska i veliki farovi, a specijalno dizajnirani aluminijumski naplaci daju mu sportski izgled.

Iz Subarua kažu da XV donosi dosta prostora u kabini, funkcionalan i prostran prtljažnik i komfor u vožnji.

Ovaj model ima i multifunkcionalni ekran koji je pozicioniran u gornjem srednjem delu instrument table i koji vozaču i putnicima pruža neophodne informacije.
U Subaru XV ugrađuje se nova generacija bokser motora, koja je predstavljena 2011. godine. U pitanju su benzinci od 1.6 i 2.0 litra, a u ponudi će se naći i 2.0 litarski bokser-dizel motor koji će modelu XV omogućiti da uz 147 ks ima maksimalni obrtni momenat od 350 Nm.

Ovi agregati dolaze u opciji sa novim Lineartronic CVT menjačem i novim start/stop sistemom, a iz japanske kompanije tvrde da imaju manju emisiju štetnih gasova i povećanu štedljivost.

Uz vazdušne jastuke za vozača i suvozača, Subaru XV ima i bočne vazduše jastuke i vazdušne zavese, a kao standard tu su i vazdušni jastuci za kolena vozača u svim verzijama ovog modela.

Takođe, kontrola dinamike vozila, VDC, dolazia kao sandard, a uz ovaj sistem ide i funkcija asistencije pri kočenju.

Ubacivanjem još jednog fiksnog dela prozora u prednja vrata i postavljanjem bočnih retrovizora na vrata, inženjeri Subarua su, smanjivanjem ”mrtvih uglova”, poboljšali vidljivost iz vozila .
Predstavnici firme Metromarket iskoristili su promociju novog modela da uruče priznanje „NetAuto 2012“ za Subaru XV, jer su posetioci njihovog veb-sajta svojim glasovima, među 18 novih modela, ovaj automobil proglasili „internet automobilom godine“ u Srbiji.

Pogledajte detalje sa predstavljanja Subarua XV na sajmu automobila u Frankfurtu 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: