Škoda priprema 2 MPV i 2 SUV modela

U Škodi planiraju proizvodnju novih automobila u popularnim segmentima – crossover/MPV i SUV. Očekuje se izlazak četiri nova modela do 2016.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 01.11.2011.

11:05

Default images

Škoda, kao deo VW grupe, pokušava da se uklopi u planove nemačkog auto-giganta koji želi da do 2018. poveća godišnju proizvodnju na 10 miliona vozila.

U Češkoj su se fokusirali na automobile iz sve popularnijh klasa SUV i MPV. Cilj je da u sledećih pet godina ponude tržištu 2 SUV i 2 MPV modela. U Škodi očekuju da će na taj način značajno povećati ukupnu proizvodnju i prodaju svojih vozila.

Prema nekim informacijam, 2 nova MPV-ja trebalo bi da zamene aktuelni Roomster. Prvi će se pojaviti 2014. i po veličini i obliku biće sličan modelu VW Touran. Većí MPV izaći će 2016. a po veličini odgovaraće Volkswagenu Sharan.

Što se tiče SUV vozila, prvo će se 2015. pojaviti naslednik Yetija koji bi trebalo da liči na VW Tiguan. Nakon njega, Škoda planira da 2016. predstavi i veliki SUV sa sedam sedišta.

Vozili smo Škodu Yeti 1,8 TSI 4x4 Ambition

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: