Prvo mesto za B92.net

Na takmičenju za automobilske novinare održanom u okviru Opelovog OPC treninga, urednik sajta b92.net/automobili, Nemanja Pantelić, osvojio je prvo mesto.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2011.

19:05

Default images

Događaj organizovan na Opelovom test poligonu u Dudenhhofenu (Nemačka) obuhvatio je nekoliko vrsta testova i demonstracija: od brze vožnje između čunjeva, vežbi naglog kočenja i izbegavanja prepreka, vožnju brzinom od 250km/h po ovalnoj stazi čiji je kolovoz pod nagibom 37 stepeni, sve do sportske vožnje.

Takmičarski deo zahtevao je od učesnika da za što kraće vreme obiđu krug po stazi, ali brzina nije bila presudna. Pobednik je na kraju trke morao da ima što učestalija vremena krugova koje je vozio.

U konkurenciji 10 redakcija prvo mesto pripalo je Nemanji Panteliću (B92.net), drugo mesto Luki Kulundžiću (Top Speed) a treće mesto Darku Gigiću (SAT Plus).
Opel Corsa OPC
U Opel OPC kampu novinari su mogli da se upoznaju sa Insigniom OPC (V6 motor, 325KS i pogon na svim točkovima) ali i sa Corsom OPC (1.6 Turbo, 192KS). OPC je skraćenica za Opel Performace Center, što znači da su modeli sa OPC oznakom zapravo sportske verzije automobila koje viđamo svakodnevno na ulicama.

Uskoro ćemo objaviti kompletnu reportažu sa ovog događaja.

U julu 2011. godine naša redakcija osvojila je još jedno prvo mesto na novinarskom takmičenju, ovog puta u ekonomičnoj vožnji.

Takođe, pogledajte kako je bilo na Mazda MX5 Open Race.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: