Grčka: Štrajk preusmerava turiste

Grčki sindikati počeli su 48-časovni generalni štrajk. Zbog štrajka carinika, od ponoći je na dva dana zatvoren i granični prelaz sa Makedonijom, kod Đevđelije.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2011.

09:35

Default images

Građane Srbije, koji preko tog prelaza najčešće putuju na grčko more, ne bi trebalo da brinu da zbog toga neće moći da pređu granicu, jer policija automobile preusmerava na druga dva granična prelaza.

Dopisnik B92, međutim, javlja da su kod Đevđelije velike gužve, ali se saobraćaj preusmerava na druge granične prelaze.

Najveći broj onih koji u koloni stoje ispred makedonsko-grčke granice su turisti iz Srbije i Makedonije.

Prema informacijama iz makedonskog MUP-a, sledeća dva dana na tom graničnom prelazu neće bti propuštani autobusi i teretna vozila, dok će se putnički automobili propuštati na svaka dva sata, zbog čega se na vozače apeluje da u Grčku idu preko Bugarske. Makedonski MUP je saopštio i da će preduzeti sve neophodne mere da se saobraćaj preusmeri na druge granične prelaze s makedonske strane, Dorjan i Medžitlija.

Na tim graničnim prelazima je za sada velika gužva, ali se, iako su grčki carinici najavili potpunu blokadu, za sada saobraćaj svih vrsta vozila, ipak, odvija.

Recimo i da za putovanje postoji alternativni pravac preko Sofije pa na jug do Blagoevgarad i onda ulazak u Grčku.

Prema informacijama sa Aerodroma Beograd, svi prepodnevni letovi iz i u Grčku odvijaju se prema planu letenja.

Osim carinika, i ostale javne službe u Grčkoj danas učestvuju u generalnom štrajku zbog vladinih mera štednje, pa su tako otkazani i neki letovi s glavnog aerodroma.

Fotografija - SXC

Od 2012. u EU bez zelenog kartona

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: