Automobili

Sreda, 29.12.2010.

07:30

Kineska kopija Mercedesove B klase

Beijing Automotive Industry Holding Corp. Mercedesov je partner u Kini, ali to nije sprečilo tog proizvođača automobila da prekopira dizajn B-klase za svoj novi model.

Izvor: B92

Default images

To nije prvi put da kineski proizvođači kopiraju izgled automobila evropske konkurencije, ali prvi je takav slučaj na koji smo naleteli u nekom partnerskom odnosu.
BAIC je vrlo uspešno preslikao spoljašnji izgled prednjeg dela B-klase, a Kinezima nije bilo strano ni preuzimanje dizajna enterijera, uključujući onaj kontrolne table.

Model nazvan BC301Z biće predstavljen u Kini u drugoj polovini 2011. godine.
Bezočna otimačina intelektualnih prava zaustavljena je pod haubom motora, gde se tehnologija Mercedesovih motora pokazala prevelikim izazovom za BAIC.

Kinezi su tamo ugradili Mitsubishijev 1.3 i 1.5-litarski benzinski motor uparen s ručnim šestostepenim menjačem.
Mercedes za sada nije reagovao, a Kinezi su, osim verzije sa petora vrata, najavili proizvodnju limuzine i karavana.

Izvor - tportal

Mercedes: V8 motor u B klasi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: