Volkswagen Lupo 2011

Volkswagenov nadolazeći ultrakompaktni mališan ipak se neće zvati Up! već Lupo, piše britanski Autocar.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.07.2010.

12:04

Default images

Volkswagen Lupo poznato je ime ljubiteljima nemačke marke. Najmanji Volkswagenov model pod tim se imenom proizvodio do 2005, a zatim su mu Nemci nadenuli ime Fox i nastavili su da ga proizvode u Brazilu.

Iako je idejno bio začet sa motorom i pogonom postavljenim pozadi, zbog nižih troškova i jednostavnosti, Volkswagenov mališa ipak će imati standardnu arhitekturu s motorom i pogonom spreda. Nemci takođe planiraju da istu platformu iskoriste i kod svojih ostalih brendova iz VAG koncerna pa slične modele možemo da očekujemo iz Seata, Audija i Škode.

Dimenzijama od 3.445 milimetara dužine, 1.628 milimetara širine i 1.495 milimetara visine, novi Lupo trebalo bi da bude 525 milimetara kraći, 54 milimetara uži, ali zato 33 milimetara viši od bratskog modela Pola.

Volkswagen Lupo u prodaji bi trebalo da se pojavi na leto 2011. godine, a pod haubom bi trebalo da se nađe novi jednolitarski trocilindrični benzinac sa 65 KS, odnosno 1.2-litarski common-rail četvorocilindrični dizelaš sa 75 KS.

Izvor - T-Portal

Pročitajte više o modelu VW Touran 2011

Pročitajte više o VW Golfu VII

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: