Automobili

Ponedeljak, 01.03.2010.

09:05

Osveženi VW Golf Cross

Uz nedavno predstavljeni Cross Polo, Volkswagen će u Ženevi izložiti i redizajnirani Cross Golf, zasnovan na monovolumenskom Golfu Plus, bez pogona na sve točkove.

Izvor: B92

Default images

Osveženi Cross Golf u stvari je Golf Plus (pete generacije), za 20 mm podignut od zemlje i dorađen off road detaljima zbog kojih izgleda robusnije.

Nova prednja maska više je usaglašena sa ostalim modelima iz game, a nov je i dizajn 17 inčnih felni.
Unutrašnjosti je podarena redizajnirana instrumentalna ploča, trokraki volan, sportska sedišta i nove dekorativne presvlake.

Osvežena paleta motora nudi dva TSI turbobenzinca sa direktnim ubrizgavanjem - 1,2-litarski TSI raspolaže sa 105 KS, dok je snažniji 1,4-litarski TSI ponuđen u dve verzije - 122 ili 160 KS.
Dizel opcije ograničene su na 1.6 TDI sa 105 ili 2.0 TDI sa 140 KS. Osim najslabijeg benzinca, svi motori mogu se upariti sa automatskim DSG menjačem, s tim da kod jačeg dizelaša menjač ima šest, umesto sedam stepeni prenosa.

Novi Cross Golf u evropske prodajne salone stiže početkom aprila.

Izvor: Autoklub.hr

VW CrossPolo spreman za Ženevu

Pročitajte prikaz modela VW Polo GTI

Prva vožnja – VW Polo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: