Automobili

Sreda, 03.03.2010.

15:00

Markione: I Chrysler u Kragujevcu?

Jedan od dva modela koji će Fiat proizvoditi u Kragujevcu mogao bi da bude pravljen za Chrysler, izjavio je direktor italijanske kompanije Serđo Markione.

Izvor: B92

Default images

Markione je odgovarajući na pitanje novinara rekao da "je to moguće", objavljeno je na sajtu Dau Džonsa.

Italijanski proizvođač automobila Fiat inače je strateški partner američkog Chryslera.

Dau Džons takođe prenosi, pozivajući se na svoje izvore, da je Fiat odlučio da ipak ne proizvodi dva manja modela u Kragujevcu, kako je prvobitno bilo planirano, već da se usredsredi na proizvodnju dva veća modela automobila.

Nakon potpisivanja ugovora krajem decembra 2009. godine između Fiata i države Srbije, Fiat je preuzeo 67 odsto u kragujevačkoj Zastavi. Tada je najavljeno da će Fiat u Kragujevcu proizvoditi dva nova tipa automobila - moderni gradski automobil iz klase B i drugi iz klase C kojoj pripapadaju Škoda Octavia ili Toyota Corolla.

Ni predstavnici države niti Fiata nisu želeli tada da otkrivaju detalje o tipu automobila koji će se, kako je planirano, proizvoditi u Kragujevcu 2011. godine. Oni su samo potvrdili da je reč o malom porodičnom vozilu, dodavši da Fiat, u okviru platforme za mala vozila, proizvodi automobile koji spadaju u više automobilskih klasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: