Smanjena prodaja BMW-a u novembru

Ukupna prodaja nemačkog BMW-a, proizvođača skupih sportskih automobila na svetu, smanjena je u novembru 25,4 odsto u odnosu na isti mesec 2007. godine, na oko 96.500 jedinica.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 05.12.2008.

12:00

Default images

Akcije BMW-a pale su na Frankfurtskoj berzi 2,7 procenata, nakon što je objavljeno da je najveđe smanjenje isporuka zabeležila filijala BMW u kojoj se izrađuju putnički automobili najviše klase..

Prodaja kola u svetu naglo posrće jer kupci iz straha od masovnih otkaza smanjuju potrošnju, što je dovelo na ivicu bankrota najveće auto kompanije u SAD i taj pritisak prenelo na njihove rivale u inostranstvu, procenuju analitičari.

U Nemačkoj, koja je najveće evropsko tržište automobila, očekuje se da će prodaja novih kola ove i naredne godine zabeležiti najniži nivo od 1990. godine, vremena ponovnog ujedinjena dve Nemačke.

Udruženje nemačkih proizvođača automobila (VDA) procenilo je da se oporavak auto tržišta može očekivati tek u 2010. godini.

Saznajte više o finansijskoj krizi koja potresa automobilsku industriju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: