Automobili

Četvrtak, 27.03.2008.

15:00

Redizajnirani Audi A6 stiže 2010.

U naredni par godina možemo očekivati izlazak tri ključna modela premium segmenta nakon najava kompanija Audi, BMW i Mercedes o predstavljanju novih sedana srednje klase.

Izvor: B92

Default images

Kompanija Audi biće poslednja koja će tržištu predstaviti redizajnirani model A6 nakon otkrivanja nove BMW Serije 5 i Mercedesove E Klase.

Novi Audi A6 u ponudi će se naći u sedan i Avant (karavan) opciji i posedovaće zaobljene linije isprobane na modelima A5 i A4, kao i farove sačinjene u LED tehnologiji već predstavljene sa modelom A3 Cabrio.

Nova šasija biće izrađena upotrebom egzotičnih materijala poput magnezijuma i aluminijuma što će znatno umanjiti težinu i poboljšati performanse.

Novi A6 pokretaće motori već viđeni kod modela A4, ali će se kao novina ispod haube naći i V6 dizel sa 300 KS, kao i novi TFSI V8 sa 430 KS.

Audi će novi model opremiti prednjim pogonom, dok će varijante sa pogonom na sva četiri točka posedovati unapređeni sistem quattro torque vectoring koji će snagu među točkovima, i između svake osovine, distribuirati individualno kako bi se obezbedila veća stabilnost u vožnji i poboljšale performanse.

Premijera novog A6 očekuje se 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: