Idealan za leto i plažu: FIAT 500 Spiaggina (FOTO)

Na 60-godišnjicu originalnog "bagi" modela 500 Jolly Spiaggina, pojavile su se dve specijalne varijante savremenog FIAT-a 500 koje slave leto i zabavu na plaži.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2018.

09:07

Idealan za leto i plažu: FIAT 500 Spiaggina (FOTO)
FIAT 500 Spiaggina '58

Originalni FIAT 500 Jolly Spiaggina proizvodio se između 1958. i 1965. u saradnji sa firmom Carrozzeria Ghia.

Ovaj ogoljeni automobil – bez krova i vrata – namenjen letnjim avanturistima prodavao se u Evropi, SAD i Južnoj Africi po dvostruko većoj ceni od standardnog FIAT-a 500, a bio je popularan i među javnim ličnostima, kao što su bogati brodovlasnik Aristotel Onazis ili glumac Jul Briner.
FIAT 500 Spiaggina '58
Novi serija, nazvana FIAT 500 "Spiaggina '58", simbolično je ograničena na 1.958 primeraka, i predstavlja omaž originalu iz 1958. godine.

I ovaj automobil ima otvoren krov, ali FIAT se nije odlučio za tako radikalnu konverziju kao na vozilu od pre 60 godina – u pitanju je "obična" kabriolet varijanta sa platnenim krovom.
FIAT 500 Spiaggina '58
Ipak, neki detalji čine ovu verziju jedinstvenom.

Tu je najpre oznaka "Spiaggina ’58" u retro stilu, a automobil je ofarban u specijalu Volare Blue boju.
FIAT 500 Spiaggina '58
Vozilo je ukrašeno kontrastnom belom linijom, a tu su i specijalne 16 inčne alu felne takođe u retro stilu.

Pored toga, automobil ima hromirana kućišta spoljnih retrovizora.
FIAT 500 Spiaggina '58
Unutrašnjost je prošarana plavo-belim elementima, u skladu sa izgledom eksterijera, a specifičan je i dizajn prugastih presvlaka sedišta.

Iako ima retro imidž, automobil je opremljen najmodernijim sadržajima, poput Uconnect multimedijalnog sistema sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir, digitalne instrument table, senzora za automatsko uključivanje brisača i farova, automatskog klima uređaja i zadnjih parking senzora.

Specijalni FIAT 500 Spiaggina ’58 biće dostupan isključivo sa 1.2 litarskim benzincem sa 69 ks.

"Garage Italia" se pridružuje jubileju sopstvenom verzijom modela 500 Spiaggina

FIAT 500 Spiaggina by Garage Italia
Ako već FIAT nije imao hrabrosti da ponudi verniju kopiju originalnog "bagija", to je umesto njega učinila Garage Italia iz pomoć Pininfarine.

Oni su 60-godišnjicu modela "500 Jolly Spiaggina" obeležili sopstvenom specijalnom modifikovanom verzijom nazvanom "Spiaggina by Garage Italia".
FIAT 500 Spiaggina by Garage Italia
Ovde je konstrukcija krova potpuno uklonjena, kao i kod originala, a na mestu zadnjih sedišta nalazi se veliki prtljažni prostor koji može da se transformiše i pravu malu tuš kabinu na otvorenom kako bi se sprala morska so nakon dana provedenog na plaži.
FIAT 500 Spiaggina by Garage Italia
Garage Italia promenila je i koncept prednjih sedišta automobila, koja su spojena u jedinstvenu celinu. Za razliku od FIAT-a 500 Spiaggina ’58, predviđeno je da ova varijanta može da se naruči sa bilo kojim od motora dostupnih u aktuelnoj ponudi standardnog FIAT-a 500.
FIAT 500 Spiaggina by Garage Italia
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: