Bentley: Nismo bili spremni za elektrifikaciju

Britanski premijum proizvođač Bentley priznao je da nije spremno dočekao talas elektrifikacije automobila, ali da to postaje prioritet kompanije.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 02.05.2018.

16:01

Bentley: Nismo bili spremni za elektrifikaciju

Bentley je sredinom marta u Ženevi predstavio svoj prvi model na električni pogon, SUV Bentayga Hybrid sa 3,0-litarskim V6 turbobenzincem i elektromotorom koji omogućava domet od 50 kilometara.

"To je sjajan prvi korak, ali moramo da učinimo više od samo jednog hibrida", rekao je novi direktor kompaije Adrijan Holmark.

Nakon nespremnog starta, Bentley menja svoju strategiju kako bi ostao konkurentan na brzo rastućem tržištu EV automobila.

S toga, iz kompanije najavljuju električnu verziju svakog svog modela do 2025, a prvi potpuno električni model bi trebalo da debituje u narednih pet godina.

To bi mogla biti nova verzija modela Mulsanne, ili potpuno novo vozilo zasnovano na Porsche Mision E konceptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: