Automobili

Utorak, 27.08.2013.

13:13

Kompaktni Infiniti Q30 Concept

Infiniti je u Frankfurtu izložio koncept Q30 koji u sebi objedinjuje hečbek, kupe i krosover vozilo.

Izvor: B92

Default images

Kako kažu u Infinitiju, Q30 je osmišljen tako da se svidi pre svega mlađoj publici. Ideja je bila da se u kompaktnom premijum segmentu ponudi automobil koji ima sportske linije kupea, dimenzije malog porodičnog hečbeka i karakteristike krosovera.

Koncept ima savremeni, fluidni dizajn i stilski podseća na novu Mercedesovu A klasu i GLA Crossover. Osim navedenim Mercedesovim modelima, buduća serijska verzija konkurisala bi i odgovarajućim Volvo automobilaima, kao što su V40 i V40 Cross Country.
Sa aspekta dizajna, Infiniti Q30 preuzima elemente sa nekoliko automobila ovog japanskog proizvođača, kao što su koncepti Essence, Etherea i Emerg-e, ali i sa najnovijeg serijskog modela Q50:



Detalji o pogonskom sistemu nisu saopšteni, a serijski model će prema najavama imati sistem za podešavanje visine oslanjanja i koristiće Mercedesovu kompaktnu MFA platformu.

Produkcijska verzija potvrđena je za 2015. godinu i proizvodiće se u Nissanovom pogonu u Sanderlendu u Velikoj Britaniji.

Pogledajte galeriju fotografija sa salona u Frankfurtu.

Pratite naš specijal - Sajam u Frankfurtu 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: