Četvorocilindraš (ponovo) u Porscheu!

Porsche je predstavio novu baznu verziju modela Macan koju pogoni četvorocilindrični benzinski motor. To je prvi put nakon 1995. godine da je jedan Porsche opremljen motorom sa četiri cilindra.

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

10:42

Default images

Porsche je još prilikom promovisanja novog SUV modela Macan, krajem 2013, najavio da će ovaj automobil osim V6 benzinskih i dizel jedinica u ponudi imati i turbo-punjeni motor sa četiri cilindra.

Šest meseci kasnije, predstavljen je model sa 2.0 litarskim četvorocilindrašem koji proizvodi 241 ks (177 kW) i raspolaže sa 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Porsche Macan opremljen ovim motorom u stanju je da iz mesta do stotke stigne za 6,9 sekundi, a prema fabričkim podacima prosečna kombinovana potrošnja iznosi 7,5 l/100 km.

Novi model vizuelno se razlikuje od Macana S i Macana Turbo po tome što umesto četiri ima dve izduvne cevi. Automobil je standardno opremljen 18 inčnim alu felnama, a kao opcija u ponudi je između ostalog panoramski stakleni krov i sistem aktivnog oslanjanja.
Porsche 968 Sport iz 1995.
Poslednji Porsche koji je za pogon koristio motor sa četiri cilindra bio je model 968, pre gotovo dve decenije.

Saznajte više o modelu Porsche Macan.

Pročitajte zbog čega se kupcima sviđa Porsche Macan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: