Tužio Ferrari, pa odustao. Tvrdi da je Honda NSX bolja

Da li se sećate nezadovoljnog kupca sa Floride koji je ovog leta tužio Ferrari sudu zbog toga što je italijanski proizvođač odbio da mu proda model LaFerrari kabriolet? Sada je povukao tužbu i zadovoljio se, kako kaže, mnogo jeftinijim a boljim automobilom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 09.12.2016.

10:15

Tužio Ferrari, pa odustao. Tvrdi da je Honda NSX bolja
Ferrari LaFerrari Aperta

Kada je Ferrari obavestio Prestona Hena da ne može da udovolji njegovoj želji za kupovinom LaFerrarija Aperta, sa obrazloženjem da "nije kvalifikovan" da poseduje ovaj model koji se proizvodi u veoma ograničenoj seriji, ljutiti Amerikanac, odlučio je da presavije tabak i pravdu potraži na sudu.

Hen, bivši vozač auto-trka i vlasnik džinovske Swap Shop prodavnice polovne robe u Floridi, ali i muzeja sportskih i trkačkih automobila, koji uključuje i nekoliko skupocenih klasičnih Ferrarija, smatrao je da ispunjava uslove za kupovinu novog modela. U tužbi je naveo da je netačna Ferrarijeva tvrdnja da on "nije kvalifikovan" za kupovinu LaFerrarija Aperta i da mu je zbog toga narušen ugled.

"Na taj način, izložen sam podsmehu i nepoštovanju, a narušen mi je i ugled među prijateljima i poslovnim saradnicima", tvrdio je Hen, koji je u tužbi od Ferrarija zatražio i nadoknadu nematerijalne štete u visini od 75.000 dolara.
Honda (Acura) NSX
Mnogi su već tada sumnjali da ima bilo kakve šanse da dobije parnicu, a to je u međuvremenu potvrdio i njegov advokat.

"Kada sam pitao advokata, kakve su nam šanse da ih dobijemo na sudu, rekao je da su one 'nula'", objašnjava Hen zašto je odustao od tužbe. Ipak, on je odlučio da se Ferrariju "osveti" na drugi način, tako što će u javnosti kritikovati modele ovog proizvođača.

Tako je za standardni LaFerrari Coupe rekao da ima "toliko teška vrata" da je jednom prilikom morao da zatraži pomoć policije da ga izvuku iz automobila.

Hen, koji je u međuvremenu nabavio Hondu (Acuru) NSX, izjavio je da je to najbolji automobil koji je ikada posedovao i da ne može da se meri sa Ferrarijevim modelima.

"Poslao sam pismo Hondi u kome sam im rekao koliko mi se dopada NSX. Automobil je neverovatan, i zaista fantastičan a košta samo 200.000 dolara", rekao je Hen. On je dodao da je NSX mnogo bolji od poslednjeg Ferrarija kojeg je kupio, a koji je znatno skuplji.

"Poslednji Ferrari koji sam nabavio, ne mogu da se setim njegovog imena, ali znam da je u pitanju neki Spider, koštao me je 750.000 dolara, za razliku od Honde NSX koju sam platio samo 200.000."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: