Nissanov "snežni ratnik" ne zna za prepreke

Poslednjih godina proizvođači automobila utrkuju se ko će da napravi superiornije vozilo za terensku vožnju po snegu. Nissan se uključio u ovu disciplinu specijalnim modelom Rogue Warrior koji je imao premijeru na međunarodnom salonu automobila u Montrealu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 15.01.2016.

14:32

Nissanov

Kao zemlja sa oštrim zimama i obilnim snežnim padavinama, Kanada je idealno mesto za promociju ove vrste vozila.

Prepravka standardnog Nissana Rogue (X-Trail za severnoameričko tržište) izvršena je uz pomoć firme Motorsports in Action iz Kvebeka.

Umesto preko točkova, vozilo kontakt sa podlogom ostvaruje putem četiri specijalne trouglaste "gusenice", dužine 122 cm, širine 76 cm i visine 38 cm.
Rogue Warrior ima i potpuno novi sistem oslanjanja, koji je konstruisan specijalno za ovo vozilo. Standardni pogon serijskog modela je zadržan, tako da Nissanov snežni automobili ima Xtronic prenosni sistem i pogon 4x4.

Zahvaljujući velikom odstojanju od tla koje iznosi 58 cm, Rogue Warrior je u stanju da savlada i neutabani sneg, a maksimalna brzina vozila je 100 km/h.

Pretpostavljamo da je vožnja ovog automobila veoma zabavna, o čemu svedoče i snimci sa snežnih staza: .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: