Automobili

Četvrtak, 03.10.2013.

10:26

Tesla S ipak gori

Na kraju, i to se dogodilo. Posle odličnih ocena koje je Tesla Model S dobio na najnovijim testovima bezbednosti, zabeležen je prvi slučaj da se ovaj automobil nakon sudara zapalio.

Izvor: B92

Default images

Prema prvim vestima, na vozilu je izbio požar nakon saobraćajne nesreće, a incident se dogodio u blizini Sijetla, u SAD. Na sreću, vozač je napustio automobil nepovređen, pre nego što se vatra rasplamsala.

Pogledajte video koji je snimljen iz automobila u prolazu:



Vatra je zahvatila prednji deo automobila, a vatrogasci su navodno pokušali da požar ugase vodom nakon čega se on još više rasplamsao. Na kraju su uspeli da ugase vatru pomoću suvog praha za gašenje požara.

Ipak, kada su odvojili prednji deo od ostatka automobila, otkrili su da baterije koje se nalaze u podu vozila i dalje gore, što će proizvođaču stvoriti velike glavobolje.

Tesla S se do sada na testovima simuliranih sudara, ali i u stvarnim udesima, pokazao kao izuzetno bezbedan automobil. Nakon što je američka Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja (NHTSA) objavila da je Model S postigao najbolji rezultat od svih vozila koja su ikada podvrgnuta njihovim testovima, kompanija se pohvalila da se litijum-jonske baterije do sada nikada nisu zapalile.

"Uprkos velikim silama kojima je automobil bio izložen prilikom test-sudara koje je sproveo NHTSA, ali ni u pravim udesima, nismo zabeležili ni jedan slučaj požara na baterijama", saopštili su tada u Tesla Motorsu.

Na njihovu žalost, najnoviji događaj ih je ubrzo demantovao, a prve posledice ove nesreće već su se odrazile na poslovanje kompanije. Dan nakon incidenta, u sredu 2. oktobra, akcije Tesla Motorsa na berzi u Njujorku pale su za 9,1%.

Pročitajte o još jednom incidentu u kojem je učestvovao Tesla Model S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: