Umalo tragedija na reliju Gran Turismo Polonia

Na auto-reliju "Gran Turismo Polonia" koji se održava u gradu Poznanju, u Poljskoj, povređeno je 19 osoba, među njima i dvoje dece, kada je vozač Koenigsegga CCX izgubio kontrolu i uleteo automobilom u grupu gledalaca.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.07.2013.

09:44

Default images

Nesreća se dogodila u nedelju 30. juna, na početku trodnevne manifestacije "Gran Turismo Polonia" koja se svakog leta održava u Poljskoj.

Manifestacija okuplja vlasnike i ljubitelje najbržih i najskupljih automobila iz cele Evrope, a ove godine prisutno je oko 175 učesnika koji su u Poljsku stigli svojim Ferrarijima, Lamborghinijim, Porscheima, McLarenima...

Kao i druge slične manifestacije i ova revija privlači veliki broj gledalaca i zaljubljenika u moćne mašine. S obzirom da su za upravljačima snažnih automobila uglavnom vozači amateri, ne iznenađuje to što oni ponekad nisu u stanju da kontrolišu svoja vozila. Problem nastaje kada se u blizini improvizovane staze nađu nezaštićeni posmatrači, pa vrlo lako može da dođe do tragedije.

Na sreću, ovoga puta sve je prošlo bez poginulih, ali uz veliku opomenu organizatorima. Upozoravamo da je video snimak nesreće uznemirujući:



Očevici događaja tvrde, a snimak to i potvrđuje, da je vozač Koenigsegga najverovatnije želeo da impresionira gledaoce i da je od starta naglo ubrzao što je dovelo do gubitka kontrole i izletanja u masu posmatrača.

Portparol policije, Andržej Boroviak, rekao je da policija ispituje vozača Norvežanina koji je upravljao automobilom. Ipak, ne možemo se oteti utisku da je zakazala i organizacija ove manifestacije.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: