Demolirao sopstveni Maserati u znak protesta

Jedan kineski milioner uništio je svoj Maserati Quattroporte, vredan 325.000 evra, pošto je bio nezadovoljan postprodajnom uslugom italijanske automobilske marke. Vlasnik Maseratija angažovao je četvoricu ljudi da maljevima razlupaju automobil ispred salona vozila u Chingdau, na istoku Kine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2013.

14:03

Default images

Reklamacija bogate klijentele u Kini može da krene neočekivanim tokom. Nakon što je 2011. jedan nezadovoljni vlasnik na sličan način uništio svoj Lamborghini Gallardo, ovo je drugi put da neki bogati kineski kupac protestuje na ovakav ekstreman način.

"Nadam se da su strani proizvođači luksuznih automobila shvatili da kineski kupci imaju pravo da očekuju adekvatnu uslugu", rekao je milioner, za kojeg je kineska štampa navela samo da se zove Vang.

Snimak demoliranja Vangovog Maseratija može se naći i na YouTube-u, a osetljivijim ljubiteljima italijanske automobilske marke ne preporučuje se gledanje ovog videa:



Vang je kupio vozilo 2011. godine za 2,6 miliona juana. Problemi su počeli kada je prvi put odvezao vozilo na popravku - servis mu je naplatio polovne rezervne delove kao nove, piše lokalna štampa. Milioner je dodatno bio nezadovoljan zbog toga što u servisu, kako tvrdi, nisu uspeli da poprave vrata i što su ogrebali karoseriju vozila.

Predstavništvo Maseratija u Kini, s druge strane, tvrdi da je ovlašćeni prodavac vozila odgovorio na sve žalbe kupca i optužuje Vanga zbog toga što su njegovi saradnici, navodno, ometali zaposlene u servisu, pa čak i zastrašivali osoblje i klijente predstavništva.

"Žao nam je što je vlasnik javno uništio renomirano vozilo kako bi privukao pažnju javnosti", navodi se u saopštenju koje je predstavništvo objavilo na kineskom Twitteru.

Kina je najveće automobilsko tržište na svetu pošto je 2009. godine prestigla SAD. To je i ključno tržište kada je reč o prodaji luksuznih automobila.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte kako je nezadovoljni vlasnik uništio Lamborghini Gallardo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: