Kako se zaštiti od bahatih vozača?

Putevi i ulice često su poligon za pražnjenje svega što nam se "nakupilo" tokom dana, meseca, godine ili tokom čitavog života. Automobili su savršena alatka za iživljavanje. Kako se zaštiti od takvih ljudi?

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 07.11.2012.

10:15

Default images

Svakodnevno se u saobraćaju susrećemo sa nelogičnim i neljudskim ponašanjem, bilo da smo pešaci ili vozači. Kako da provedemo dan, a da izbegnemo neprijatnosti i konflikte sa ljudima poput ovog sa snimka?

Prvi korak je da nečije glupo, bahato i nasilno ponašanje u saobraćaju ne shvatite lično.

Kada primetite da neko ne želi da ispoštuje vaše prvenstvo prolaza ili da se prestrojava u traku kojom vi vozite, kao vi ne postojite, jednostavno popustite i dajte mu prostor.

Očekujte da takvi vozači traže svađu, a ako im ne date gorivo, potražiće nekog drugog.

Vi ćete, u tom slučaju, mirno moći da nastavite do svog odredišta bez nepotrebnog izlaganja stresu i nasumičnom nasilju pojedinaca.

Činjenica koju su mnogi vozači zaboravili je da je naša uloga pre svega da doprinosimo bezbednosti učesnika u saobraćaju, kao i da svojim promišljenim ponašanjem poboljšavamo efikasnosti odvijanja saobraćaja.

Svako ko je probao jednom da ustupi prvenstvo prolaza drugom vozaču ili pešaku, dobro zna da je to veoma lep osećaj.

Dajte sve od sebe da ne dospete u ovakvu situaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: