Kad vozač opominje policajca

Uobičajeno je da vas policajac zaustavi i opomene ili kazni zbog nevezivanja sigurnosnog pojasa u automobilu. Možete li da zamislite suprotnu situaciju, u kojoj vi opominjete i zaustavljate policajca zbog istog prekršaja? Upravo to je pokušao da učini jedan vozač u SAD.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 25.10.2012.

09:35

Default images

Loše je kada neko koristi privilegije da krši zakon koji treba da sporovodi nad drugima. Očigledan primer je kada policajac pravi isti prekršaj zbog kojeg inače kažnjava druge učesnike u saobraćaju.

Jednog vozača iz Detroita činjenica da policajac na dužnosti ne vezuje pojas toliko je razljutila da ne samo što ga je opomenuo, već je od njega zahtevao i da zaustavi svoje vozilo:

Iako je reakcija vozača po svim merilima bila preterana, činjenica da ga neko uporno opominje zbog prekršaja nije previše uznemirila policajca. Kod pripadnika organa reda često ne postoji svest da oni i ličnim primerom treba da doprinesu smanjenju broja prekršaja, a samim tim i povećanju bezbednosti u saobraćaju, što je zajednički cilj građana i policije.

S obzirom da smo svedoci sličnih situacija i kod nas, da li biste bili spremni da opomenete policajca u Srbiji ako načini prekršaj i da li smatrate da to uopšte može da ima efekta? Svoja iskustva možete izneti u komentarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: