Automobili

Ponedeljak, 04.04.2011.

07:35

Tesla Motors tuži Top Gear

Kalifornijski proizvođač sportskih električnih automobila tužiće kuću BBC i autore britanske emisije Top Gear zbog, kako kažu, netačnih informacija o njihovom proizvodu iznetih u emisiji emitovanoj pre više od 2 godine.

Izvor: B92

Default images

Kako kažu iz Tesla Motorsa, u emisiji koja je prikazana pre više od dve godine iznete su "laži i dezinformacije vezane za karakteristike njihovog roadstera". Takođe, oni u saopštenju navode da su voditelji Top Geara izneli i "pogrešne informacije o ponašanju i pouzdanosti Tesla Roadstera".

Konkretno, Tesla sledeće detalje navodi kao sporne: Roadster je ostao bez električne energije pa je njih četvoro moralo da ga gura nazad u hangar; kočnice ovog automobila nisu bile ispravne zbog čega ga nije bilo moguće testirati; u emisiji je rečeno da autonomija ovog modela iznosi 90 km, a zapravo je 340; motor jednog Roadstera se pregrejao pa nije bilo moguće pokrenuti ga i nijedan od dva Roadstera nije bio upotrebljiv.



Iz Tesle su ubeđeni da su sve neprijatne situacije sa njihovim vozilom u emisiji bile "za pozorišnu scenu". Oni ističu i da im je ova epizoda Top Geara, koja je emitovana pre više od dve godine, nanela veliku štetu.

"Mi ne radimo ovo zbog novca. Kao svetski lider u tehnologiji električnih automobila, mi smo dužni da zaustavimo ovu kampanju punu dezinformacija i obezbedimo istinu", rekao je Ricardo Reyes, portparol ove kompanije.

Ubrzo nakon tužbe, kompanija Tesla otvorio je sajt Tesla vs. Top Gear što su mnogi mediji okarakterisali kao marketinški trik.

Pogledajte koji su automobili najbolji po Top Gearu u 2010. godini

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: