Britanci tvrde da imaju najbrži SUV na svetu

Britanski proizvođač sportskih automobila Lister, koji pre svega modifikuje Jaguarove modele, najavio je stvaranje najbržeg SUV na svetu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 11.05.2018.

12:35

Britanci tvrde da imaju najbrži SUV na svetu
Foto: Jaguar F-Pace SVR

Lister je počeo modifikovanje najmoćnije verzije Jaguarovog SUV-a F-Pace SVR i najavio ga na "Fejsbuku" pod nazivom "najbrži SUV na svetu".

Kompanija nije želela da iznosi detalje, ali se jasno primete agresivni prednji branik, lake aluminijumske felne sa kočionim sismemom visokih performansi koji čine zlatne "čeljusti".

Dok fabrička verzija F-Pace SVR koju je Jaguar predstavio nedavno u Njujorku poseduje 5.0-litarski V8 agregat sa 550 KS i 680 Nm obrtnog momenta, spekuliše se da će Listerova verzija imati najmanje 680 Ks. F-Pace SVR sa osmostepenim automatskim menjačem i pogonom na sva četiri točka ubrzava 0-100 km/h za 4,1 sekundu uz maksimalnu brzinu od 283 km/h.

Videćemo kakvo će ubrzanje imati Listerov projekat i da li će uspeti da se približi brzini od 382,7 km/h koju je ostvario modifikovani Nissan Qashqai sa 2.000 KS, koji ne ulazi u konkurenciju "običnih" automobila.

F-Pace SVR će na tržištu da se pojavi predstojećeg leta uz početnu cenu od oko 80.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: