Automobili

Petak, 29.01.2016.

14:58

BG: Od 1. februara plaćanje parkinga po minutu

Od ponedeljka 1. februara korisnici zonskog sistema parkiranja i SMS parkirališta u Beogradu moći će da plate parking po utrošenim minutima, pomoću START-STOP aplikacije, a ne samo po satu, kako je to do sada bio slučaj. Takođe, putem ove aplikacije moguće je i plaćanje parkiranja za više vozila istovremeno, u bilo kojoj zoni.

Izvor: B92

BG: Od 1. februara plaćanje parkinga po minutu
Foto: B92 arhiva

Na ovaj način, naplata parkinga biće pravednije regulisana s obzirom da će vozače parkiranje u zoni koštati onoliko koliko su ga zaista i koristili. Treba napomenuti da će usluga plaćanja putem SMS poruke, po satu parkiranja, i dalje biti dostupna.

Aplikacija se za Android operativni sistem preuzima sa Google Play Store, za iOS operativni sistem sa Apple servisa – AppStore, a moguće joj je pristupiti i pomoću Internet pretraživača odnosno START-STOP WEB portala https://startstop.parking-servis.co.rs.

Pristup aplikaciji podrazumeva zaključenje ugovora o korišćenju sa "Parking servisom" i može se sklopiti u poslovnicama Korisničkog servisa, koje se nalaze u Kraljice Marije 7, Starine Novaka 22 i Mileševskoj 51, u Beogradu.

Pravo potpisivanja ugovora imaju domaća fizička i pravna lica sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda, sa vozilom u vlasništvu, pod uslovom da nemaju dugovanja prema tom preduzeću na ime izdatih naloga za plaćanje dnevnih parking karata.

Fizička lica prilikom potpisivanja ugovora treba da dostave na uvid ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu. Pravno lice treba da dostavi dokaz o registrovanom sedištu firme na teritoriji grada Beograda, kao i da isto nije u postupku stečaja, likvidacije ili restrukturiranja i da ima vozilo u vlasništvu ili da je korisnik vozila upisan u saobraćajnu dozvolu.

Prilikom potpisivanja ugovora, korisniku se dodeljuje korisničko ime i lozinka, koju je korisnik obavezan da promeni odmah posle prvog pristupa aplikaciji. Dodatne informacije o zahtevu za korišćenje aplikacije, kao i uslovima i načinu korišćenja, možete naći na sajtu "Parking servisa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: