Dacia Sandero - 4 zvezdice na EuroNCAP testu

Dačija će dugo pamtiti poslednji EuroNCAP test - novi Sandero je dobio svoje prve četiri zvezdice.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.05.2013.

09:17

Default images

Nissan Evalia je dobio samo tri zvezdice, dok su Renault Captur i Chevrolet Trax osvojili maksimalnih pet zvezdica.

Model Dacia Sandero dobio je rejting od 80 odsto za zaštitu odraslih putnika, 79 odsto za decu i 57 odsto za zaštitu pešaka. Sandero je dobio penale zbog toga što nema obaveštenja o nevezanim pojasevima na zadnjoj klupi, a nije dobro prošao ni sa sigurnosnim sistemima koji su dobili 55 odsto.

EuroNCAP je naveo da je kabina ostal stabilna prilikom frontalnog udara, a testiranje je pokazalo dobru zaštitu kolena i natkolenica vozača i putnika.

Nissan je dobio samo 68 odsto za odrasle, ali je ispred Dačije što se tiče zaštite dece i pešaka - 81 odsto, odnosno 67odsto.

Ocena sigurnosnih sistema je ista - 55 odsto. Evalija je dobila samo tri zvezdice jer je kabina ocenjena kao nestabilna: "podni panel se odvojio od osnove A stuba, dok su brojni varovi između pragova i poda popucali. Prilikom sudara došlo je i do savijanja pragova", navodi EuroNCAP.

Osim toga, prostor za vozačeve noge je takođe pukao i bio nestabilan, a "zaštita vozača je uglavnom marginalna".

Renault Captur je dobio 88 odsto za zaštitu odraslih, 79 odsto za decu i 61 odsto za zaštitu pešaka i visokih 81 odsto za sigurnosne sisteme.

Mali francuski krosover je pružao sveobuhvatnu dobru zaštitu, ali ne toliko dobru kao Chevrolet Trax, koji je dobio još bolje ocene:

94, 85, 64 i 81.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: