Zakrpljene rupe

U petak, 23. septembra, objavili smo informaciju o oštećenjima kolovoza koja smo prijavili preko sajta preduzeća "Beograd put". Do nedelje popodne rupa je bila zakrpljena.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2011.

07:58

Default images

Da vas podsetimo, Beograd puta na svom sajtu ima sekciju u kojoj poziva građane da prijave oštečenja na kolovozu kako bi ta oštećenja bila što pre popravljena. Mi smo odlučili da testiramo taj sistem tako što smo objavili informaciju da smo prijavili jednu rupu.

Istovremeno, prijavili smo još nekoliko "kontrolnih" rupa o kojima nismo pisali, kako bismo proverili da li će ova objavljena rupa imati prednost.

Namerno nismo želeli da anonimno prijavimo rupu, pa da čekamo i da vidimo koliko će vremena biti potrebno da je zakrpe i da onda to objavimo.

Takva strategija ima za cilj samo kritiku nekog sistema, mi smo želeli da napravimo reakciju i da rešimo problem sa kojim se suočavamo. Mislimo da je to znatno korisniji pristup.
Oštećenje iz vesti nije imalo prednost. Prvo je u subotu zakrpljena rupa u Ulici Maksima Gorkog (na fotografiji) o kojoj nismo pisali, ali smo je prijavili. Ova rupa takođe je mesecima ugrožavala i usporavala saobraćaj u ovoj prometnoj ulici.
Što se tiče rupe iz vesti, radovi na sanaciji počeli su u nededlju, 25. septembra, u 9 ujutru. Proces je dosta podsećao na zubarsku intervenciju, prvo je oštećenje očišćeno, izbušeno posle čega je postavljena podloga.

Nekoliko sati kasnije, došla je još jedna ekipa koje asfaltirala kolovoz i to je to. Saobraćaj se sada odvija neometano.
Pitanje na koje ćemo u toku dana pokušati da dobijemo odgovor iz Beograd puta je zašto obe prijavljene rupe, koje su udaljene 100 metara jedna od druge, nisu obrađene istog dana, već su ekipe dva puta u dva dana dolazile na istu lokaciju?

Takođe, u proteklih nekoliko dana stigao nam je veliki broj žalbi naših čitalaca o podnetim prijavama Beograd putu po kojima ništa nije preduzeto. Ispitaćemo i te žalbe.

Prijavljujte rupe i šaljite nam informacije o tome.

Pozivamo sve čitaoce koji prijave oštećenja na kolovozu putem servisa na sajtu Beograd puta tu informaciju pošalju i nama, zajedno sa opisom i fotografijama.

Mi ćemo objaviti svaku pristiglu prijavu u nadi da će doprineti bržem izlasku ekipa na teren.

Uz vašu pomoć, na isti način ćemo ispratiti koliko vremena će proći od prijave do popravke.

Nemojte da čekate da neko drugi preduzme nešto umesto vas. Šanse da se to dogodi su gotovo ravne nuli.

POŠALJITE NAM FOTOGRAFIJE OŠTEĆENJA NA KOLOVOZU KOJE STE PRIJAVILI.

Mi vam dajemo mogućnost da uz malo truda i dobre volje, učinimo naše ulice bezbednijim i kvalitetnijim. Takođe, ako uspemo da se izborimo sa rupama, doprinećemo i efikasnijem odvijanju saobraćaja i dužem životnom veku naših automobila.

Pogledajte kakvo je stanje bilo u petak, a pogledajte na fotografijama iznad kako ulica izgleda u ponedeljak.



Takođe pogledajte: Prijavili smo rupu na kolovozu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: