Aktuelno

Ponedeljak, 26.09.2011.

07:58

Zakrpljene rupe

Izvor: B92

Zakrpljene rupe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

gradjanin Beograda

pre 12 godina

Beograd Put je jedna zdrava firma,koja je zdravo vodjena.Razmislite o tome.Uporedite je sa opštinom NOVI BEČEJ pa će vam biti jasno.

ivan

pre 12 godina

(Alex, 26. septembar 2011 17:58)

kakva ti je to muzika :D kao gospodar prstenova...

sto se tice puta, isti je kao put cacak-pranjani i dajle ka ostalim selima. Malo krpljno ali i dalje katastrofa... Pre par godina su neke deonice presvlacili, vec je sve propalo.

I ja sam bio u Zagrebu

pre 12 godina

(Jela, 26. septembar 2011 16:31)

I ja sam bio u okolini Zagreba pre 15-ak dana. Auto put od granice do Zagreba jeste u dosta boljem stanju nego ovaj nas, ali je i on daleko od idealnog. Blago je neravan i talasast, vidi se da dugo nije rekonstruisan i da je star, jer je one sive boje. Signalizacija je, sa druge strane, odlicna, na svakih nekoliko kilometara postoje veliki displeji iznad puta koji nagovestavaju radove i saobracajne nesrece po nekoliko kilometara unapred. Za ovaj novi auto put ka moru sam cuo da je sjajan.
Sto se tice ulica u Zagrebu ne znam kakva je situacija u samom gradu, jer nisam ulazio u grad, ali zato u okolini Zagreba je situacija katastrofalna, mozda i gora nego kod nas.

Škomi

pre 12 godina

Svaka čast za akciju. Mene zanima da li redakcija može negde da se raspita, dal' kod grada ili države, kakva je strategija za "tobogan", tj. nadvožnjak kod sajma u Beogradu, u smeru ka Banovom brdu. Taj tobogan je tokom leta rađen već nekoliko puta i onda prođe dve nedelje i desna strana postane potpuno neupotrebljiva - asfalt postane toliko izvitoperen da je vožnja gotovo nemoguća. Onda se svi prestrojavaju u levu traku ili uspore skoro do stajanja i onda imate situaciju da se stvori kolona od mostarske petlje do tobogana. Ja ne mogu da verujem da oni to nisu u stanju da srede. Kapiram da će to da ruše kad se bude završavala nova petlja u Radničkoj, ali vožnja u špicu u ovom smeru je svakodnevno frustrirajuća.

bj

pre 12 godina

ma kakvih pet dana... ja sam pre PAR MESECI prijavio rupu u ulici Brace Jerkovic kod broja 90, da bi mi pre 2 nedelje kada sam ih opet zvao da proverim sta se desava sa krpljenjem te rupe, rekli da tu moju prijavu nisu ni zaveli!

GORAN

pre 12 godina

E blago vama u Beogradu. U junu sam prijavio Zavodu za izgradnju grada u Novom Sadu da su lose izvrsili radove na privremenom parkiralistu i da zbog toga 40 garaza posle svake kise pliva u vodi, ali do dana danasnjeg nista nisu uradili.

putevi ili rupe?

pre 12 godina

'ajde, ovako, da ne bude da je kod nas sve najgore... Ni u Cikagu putevi nisu nesto bolji. Mnogo rupa, cak i previse. Pritom, ne mozete preko nje preci polako jer bi doslo do zakrcenja saobracaja. Dakle, sa 65km/h - tras! Da ne pricam o onim na auto-putevima. Istina, ima i dosta dobrih puteva, ali su neki katastrofalni. Ako je za utehu... :)

Slobodan

pre 12 godina

Da... Ovo je moguce samo u "zemlji Beogradu".Pogledajte malo pravu Srbiju i videcete da se godinama nista ne popravlja, osim kola koja se svakodnevno rasturaju zbog javasluka drzave!!!

Bazinga

pre 12 godina

@Alex


Auu pa ovaj ne zna da vozi, treba pored puta, udobnije je :)


EU ima radare na par km, policiju, svest gradjana da ne voze 120km/h na takvim deonicama... kod nas ovako sprecavaju brzu voznju, a ako je osrednjeg kvaliteta moze i lezeci da se postvai :)

Inace ima slicnna deonica pred Kosmaj, pre i posle Ducine... cesto idem tuda leti ali ga zgazim 80-100kmh jer sa 40 bubrezi otpadaju :)

Martin,Pirot

pre 12 godina

Naravoucenije: Nista od molbi dok se ne digne velika frka!U vezi rupa,u vezi Kosova,u vezi bilo cega,standarda,lopovluka,zato i dizu frku gay osobe paradom,zato dizimo frku i borimo se za svoja prava,za bolji zivot,standard,frka nego sta!:)

cvele

pre 12 godina

Dodjite u Zajecar da vidite sta su prave udarne rupe i kao izgledaju ulice koje se krpe preko zakrpe. Ubedljivo najgore ulice u Srbiji!!!

Petar

pre 12 godina

Slažem se sa ostalima. Pratite sada ovu rupu, kada če biti opet isto, da vidimo kakav je kvalitet "terenske ekipe". Dali znaju šta rade ili samo ubace nešto i čao. Vest da prođe.

Alex

pre 12 godina

A da li je neko nadlzen za ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=69uekrfHUxg
gledajte posle 1:10, da vidite najgori deo

Ovo je regionalni put Prokuplje-Ribarska Banja-Krusevac koji je u nadleznosti Republike. Ovo je snimljeno pre 2 godine, put je i dalje takav, jednio su prosle godine popunjavali rupe tucanikom i struganim asfaltom?! Naravno to je prva kisa odnela.

Johnnny

pre 12 godina

Sa ovakvom navalom Android telefona, hoce li se pojaviti aplikacija koja olaksava ovaj postupak, ili dodatak postojecoj aplikaciji?

Jela

pre 12 godina

Nije ni cudo sto Beograd lici na loptu krpenjacu.
(kraft, 26. septembar 2011 11:34)

Šta reći...sve zato što se radi 'kvalitetno'. Ulice se rade/krpe skoro svake godine, ništa ne traje, a pare se samo slivaju u džepove...

Prošle nedelje sam bila 2 dana u Zagrebu, prvi put. Uspela sam da ga obiđem uzduž i popreko, ne da nisam videla nijednu rupu, nego nema ni zakrpe. Autoput ista priča, dok nismo prešli granicu fino sam odremala, kako smo ušli u Srbiju nam lepu, kakvo spavanje, otpadoše bubrezi...

Savesni

pre 12 godina

Rupa ispred moje zgrade i dalje stoji, odavno sam prijavio. Baba Visnjina 5, Beograd. Mozda da objavite tekst i o njoj? Mislim mozda je gospoda iz Beograd puta poprave?

Redakcija:
Posaljite nam fotografije, hocemo.
automobili@b92.net

Plitvice

pre 12 godina

Mislim da bi ovdje bilo dosta posla i za pauk službu.Pogledajte kolika je širina trotoara,a koliko je auta parkirano na njemu.Recimo,majke s kolicima su čitavom dužinom ulice prisiljene ići kolnikom.

Zuki

pre 12 godina

Svaka vam cast na preduzimljivosti. To je najbolje sto mozete da uradite.
Na zalost, na kvalitet radova BP ne mozete mnogo da uticete. A on je po principu "seci usi, krpi *upe". Ne daj boze da pociste za sobom. Lakse je nama da farbamo kola i menjamo soferke bar jednom godisnje.

Trebalo bi snimiti ulicu "kruzni put" na Vozdovcu, na potezu od Brace Jerkovic do Trosarine. Pre 3 godine (ili cak skorije) je kompletno presvucena novim asfaltom. Sada je u daleko gorem stanju nego pre "popravke". Nisu u pitanju pojedinacne rupe vec potpuno ruinirana, ulegla ulica. Doduse i kad su zavrsili sa renoviranjem sahtovi su strcali po 10-15 cm. Grehota da provezes auto tuda.
Kako je drzava pocela da zida one "jeftine" stanove u bivsoj kasarni 4. juli, teski kamioni su je dokusurili.

Uostalom pogledajte cesljeve na renoviranoj Gazeli. Gori su nego pre. Pa talasasti asfalt na renoviranim delovima autoputa kroz grad. Ako izdrzi do proleca bice dobro.

Zanima me ko je zaduzen da primi radove od izvodjaca kada se radi o gradskim ulicama? Na svakom normalnom gradilistu postoji nadzorni organ koji vrsi kontrolu izvodjenja radova i komisija koja na kraju vrsi prijem. Da ne govorimo o izdavanju upotrebnih dovola itd.

Sav taj fuseraj mi placamo iz svojih dzepova preko taksi, poreza, akciza, i sl. A onda trci kod majstora da menjas spone, kugle, soferke itd. Nisu ludi ovi isto voze terence kroz grad.
A bezbednost? Sta to bese? Slalom izmedju rupa, sahtova i ulegnuca dok jednim okom pratis da ti ne istrci neki pesak ili klinac na skuteru.

Pedantno

pre 12 godina

Interesantno, vidim da nisam jedini koji je primetio da rupa nije zakrpljena po propisima. Zivim u inostranstvu i gledam sta rade ovde. Rupa treba da je duboko obradjena, ociscena i udareno nekoliko slojeva da bi se sto bolje uhvatilo. Takodje, zavrsno treba da je pedantno popunjena da se ne oseti prelaz i na kraju da su zaliveni rubovi tako da se spoje stari i novi asvalt. I takva rupe ce da traje dosta. Ovde, nazalost, vidim ostatke po ulici, izgleda kao da je samo neko popunio i to je to. I naravno da ce se otvoriti uskoro opet... Inace, svaka cast na akciji! Sada ih samo pritisnuti da urade posao kako valja.

borulin

pre 12 godina

Svaka vam čast na ovakvom pristupu (dve paralelne prijave).
Sada bi trebalo popisati u posebnom članku sve ostale nepopravljene rupe koje su komentatori u prvoj vesti ostavili, da vidimo hoće li takav "pritisak" dati rezultat.
Još jednom bravo.

Redakcija:
Hvala vam. Upravo se bavimo organizacijom i razradom ove akcije kako bismo doprineli sto boljem stanju na nasim putevima u citavoj Srbiji, ne samo u Beogradu. Pozdrav i hvala na podrsci!

Pauly Ester

pre 12 godina

E još da su uklonili šut koji je ostao na putu od nekadašnje rupe onda bi se moglo reći da su završili posao do kraja...ali valjda će ga razneti vremenom automobili. Takav šljunak može biti vrlo nezgodan kada morate naglo da zakočite. Verovatno postoje neki standardi po kojima se odžavaju putevi, i valjda ta firma daje neku garanciju za ono što uradi!?

borislav

pre 12 godina

Molim vas, moze li redakcija, ili neki strucan posetilac sajta, da pojasni DA LI POSTOJE TEHNICKI PROPISI prilikom ovakvih radova. U mom okruzenju krpljenje rupa je posao koji obecava novo krpljenje za par meseci, zakrpe su totalno nekvalitetne, zeleo bih da znam da li postoje propisi KAKO SE TO RADI?
Hvala

Test driver

pre 12 godina

Dooobro poznat materijal čime je ova rupa ispunjena... Iz iskustva Vam kažem, rupa će se otvoriti i biti potpuno ista pre prvog snega... Dakle, za najviše 2 - 2.5 meseca :(
Molim vas, pratite...
Treba presvući kompletno celu ulicu asfaltom da bi se dobro "primilo", ovako je kao strano telo :D

Test driver

pre 12 godina

Dooobro poznat materijal čime je ova rupa ispunjena... Iz iskustva Vam kažem, rupa će se otvoriti i biti potpuno ista pre prvog snega... Dakle, za najviše 2 - 2.5 meseca :(
Molim vas, pratite...
Treba presvući kompletno celu ulicu asfaltom da bi se dobro "primilo", ovako je kao strano telo :D

borislav

pre 12 godina

Molim vas, moze li redakcija, ili neki strucan posetilac sajta, da pojasni DA LI POSTOJE TEHNICKI PROPISI prilikom ovakvih radova. U mom okruzenju krpljenje rupa je posao koji obecava novo krpljenje za par meseci, zakrpe su totalno nekvalitetne, zeleo bih da znam da li postoje propisi KAKO SE TO RADI?
Hvala

Pedantno

pre 12 godina

Interesantno, vidim da nisam jedini koji je primetio da rupa nije zakrpljena po propisima. Zivim u inostranstvu i gledam sta rade ovde. Rupa treba da je duboko obradjena, ociscena i udareno nekoliko slojeva da bi se sto bolje uhvatilo. Takodje, zavrsno treba da je pedantno popunjena da se ne oseti prelaz i na kraju da su zaliveni rubovi tako da se spoje stari i novi asvalt. I takva rupe ce da traje dosta. Ovde, nazalost, vidim ostatke po ulici, izgleda kao da je samo neko popunio i to je to. I naravno da ce se otvoriti uskoro opet... Inace, svaka cast na akciji! Sada ih samo pritisnuti da urade posao kako valja.

Pauly Ester

pre 12 godina

E još da su uklonili šut koji je ostao na putu od nekadašnje rupe onda bi se moglo reći da su završili posao do kraja...ali valjda će ga razneti vremenom automobili. Takav šljunak može biti vrlo nezgodan kada morate naglo da zakočite. Verovatno postoje neki standardi po kojima se odžavaju putevi, i valjda ta firma daje neku garanciju za ono što uradi!?

borulin

pre 12 godina

Svaka vam čast na ovakvom pristupu (dve paralelne prijave).
Sada bi trebalo popisati u posebnom članku sve ostale nepopravljene rupe koje su komentatori u prvoj vesti ostavili, da vidimo hoće li takav "pritisak" dati rezultat.
Još jednom bravo.

Redakcija:
Hvala vam. Upravo se bavimo organizacijom i razradom ove akcije kako bismo doprineli sto boljem stanju na nasim putevima u citavoj Srbiji, ne samo u Beogradu. Pozdrav i hvala na podrsci!

Zuki

pre 12 godina

Svaka vam cast na preduzimljivosti. To je najbolje sto mozete da uradite.
Na zalost, na kvalitet radova BP ne mozete mnogo da uticete. A on je po principu "seci usi, krpi *upe". Ne daj boze da pociste za sobom. Lakse je nama da farbamo kola i menjamo soferke bar jednom godisnje.

Trebalo bi snimiti ulicu "kruzni put" na Vozdovcu, na potezu od Brace Jerkovic do Trosarine. Pre 3 godine (ili cak skorije) je kompletno presvucena novim asfaltom. Sada je u daleko gorem stanju nego pre "popravke". Nisu u pitanju pojedinacne rupe vec potpuno ruinirana, ulegla ulica. Doduse i kad su zavrsili sa renoviranjem sahtovi su strcali po 10-15 cm. Grehota da provezes auto tuda.
Kako je drzava pocela da zida one "jeftine" stanove u bivsoj kasarni 4. juli, teski kamioni su je dokusurili.

Uostalom pogledajte cesljeve na renoviranoj Gazeli. Gori su nego pre. Pa talasasti asfalt na renoviranim delovima autoputa kroz grad. Ako izdrzi do proleca bice dobro.

Zanima me ko je zaduzen da primi radove od izvodjaca kada se radi o gradskim ulicama? Na svakom normalnom gradilistu postoji nadzorni organ koji vrsi kontrolu izvodjenja radova i komisija koja na kraju vrsi prijem. Da ne govorimo o izdavanju upotrebnih dovola itd.

Sav taj fuseraj mi placamo iz svojih dzepova preko taksi, poreza, akciza, i sl. A onda trci kod majstora da menjas spone, kugle, soferke itd. Nisu ludi ovi isto voze terence kroz grad.
A bezbednost? Sta to bese? Slalom izmedju rupa, sahtova i ulegnuca dok jednim okom pratis da ti ne istrci neki pesak ili klinac na skuteru.

Jela

pre 12 godina

Nije ni cudo sto Beograd lici na loptu krpenjacu.
(kraft, 26. septembar 2011 11:34)

Šta reći...sve zato što se radi 'kvalitetno'. Ulice se rade/krpe skoro svake godine, ništa ne traje, a pare se samo slivaju u džepove...

Prošle nedelje sam bila 2 dana u Zagrebu, prvi put. Uspela sam da ga obiđem uzduž i popreko, ne da nisam videla nijednu rupu, nego nema ni zakrpe. Autoput ista priča, dok nismo prešli granicu fino sam odremala, kako smo ušli u Srbiju nam lepu, kakvo spavanje, otpadoše bubrezi...

Savesni

pre 12 godina

Rupa ispred moje zgrade i dalje stoji, odavno sam prijavio. Baba Visnjina 5, Beograd. Mozda da objavite tekst i o njoj? Mislim mozda je gospoda iz Beograd puta poprave?

Redakcija:
Posaljite nam fotografije, hocemo.
automobili@b92.net

Johnnny

pre 12 godina

Sa ovakvom navalom Android telefona, hoce li se pojaviti aplikacija koja olaksava ovaj postupak, ili dodatak postojecoj aplikaciji?

Petar

pre 12 godina

Slažem se sa ostalima. Pratite sada ovu rupu, kada če biti opet isto, da vidimo kakav je kvalitet "terenske ekipe". Dali znaju šta rade ili samo ubace nešto i čao. Vest da prođe.

Plitvice

pre 12 godina

Mislim da bi ovdje bilo dosta posla i za pauk službu.Pogledajte kolika je širina trotoara,a koliko je auta parkirano na njemu.Recimo,majke s kolicima su čitavom dužinom ulice prisiljene ići kolnikom.

Alex

pre 12 godina

A da li je neko nadlzen za ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=69uekrfHUxg
gledajte posle 1:10, da vidite najgori deo

Ovo je regionalni put Prokuplje-Ribarska Banja-Krusevac koji je u nadleznosti Republike. Ovo je snimljeno pre 2 godine, put je i dalje takav, jednio su prosle godine popunjavali rupe tucanikom i struganim asfaltom?! Naravno to je prva kisa odnela.

Slobodan

pre 12 godina

Da... Ovo je moguce samo u "zemlji Beogradu".Pogledajte malo pravu Srbiju i videcete da se godinama nista ne popravlja, osim kola koja se svakodnevno rasturaju zbog javasluka drzave!!!

cvele

pre 12 godina

Dodjite u Zajecar da vidite sta su prave udarne rupe i kao izgledaju ulice koje se krpe preko zakrpe. Ubedljivo najgore ulice u Srbiji!!!

Martin,Pirot

pre 12 godina

Naravoucenije: Nista od molbi dok se ne digne velika frka!U vezi rupa,u vezi Kosova,u vezi bilo cega,standarda,lopovluka,zato i dizu frku gay osobe paradom,zato dizimo frku i borimo se za svoja prava,za bolji zivot,standard,frka nego sta!:)

GORAN

pre 12 godina

E blago vama u Beogradu. U junu sam prijavio Zavodu za izgradnju grada u Novom Sadu da su lose izvrsili radove na privremenom parkiralistu i da zbog toga 40 garaza posle svake kise pliva u vodi, ali do dana danasnjeg nista nisu uradili.

putevi ili rupe?

pre 12 godina

'ajde, ovako, da ne bude da je kod nas sve najgore... Ni u Cikagu putevi nisu nesto bolji. Mnogo rupa, cak i previse. Pritom, ne mozete preko nje preci polako jer bi doslo do zakrcenja saobracaja. Dakle, sa 65km/h - tras! Da ne pricam o onim na auto-putevima. Istina, ima i dosta dobrih puteva, ali su neki katastrofalni. Ako je za utehu... :)

Bazinga

pre 12 godina

@Alex


Auu pa ovaj ne zna da vozi, treba pored puta, udobnije je :)


EU ima radare na par km, policiju, svest gradjana da ne voze 120km/h na takvim deonicama... kod nas ovako sprecavaju brzu voznju, a ako je osrednjeg kvaliteta moze i lezeci da se postvai :)

Inace ima slicnna deonica pred Kosmaj, pre i posle Ducine... cesto idem tuda leti ali ga zgazim 80-100kmh jer sa 40 bubrezi otpadaju :)

I ja sam bio u Zagrebu

pre 12 godina

(Jela, 26. septembar 2011 16:31)

I ja sam bio u okolini Zagreba pre 15-ak dana. Auto put od granice do Zagreba jeste u dosta boljem stanju nego ovaj nas, ali je i on daleko od idealnog. Blago je neravan i talasast, vidi se da dugo nije rekonstruisan i da je star, jer je one sive boje. Signalizacija je, sa druge strane, odlicna, na svakih nekoliko kilometara postoje veliki displeji iznad puta koji nagovestavaju radove i saobracajne nesrece po nekoliko kilometara unapred. Za ovaj novi auto put ka moru sam cuo da je sjajan.
Sto se tice ulica u Zagrebu ne znam kakva je situacija u samom gradu, jer nisam ulazio u grad, ali zato u okolini Zagreba je situacija katastrofalna, mozda i gora nego kod nas.

Škomi

pre 12 godina

Svaka čast za akciju. Mene zanima da li redakcija može negde da se raspita, dal' kod grada ili države, kakva je strategija za "tobogan", tj. nadvožnjak kod sajma u Beogradu, u smeru ka Banovom brdu. Taj tobogan je tokom leta rađen već nekoliko puta i onda prođe dve nedelje i desna strana postane potpuno neupotrebljiva - asfalt postane toliko izvitoperen da je vožnja gotovo nemoguća. Onda se svi prestrojavaju u levu traku ili uspore skoro do stajanja i onda imate situaciju da se stvori kolona od mostarske petlje do tobogana. Ja ne mogu da verujem da oni to nisu u stanju da srede. Kapiram da će to da ruše kad se bude završavala nova petlja u Radničkoj, ali vožnja u špicu u ovom smeru je svakodnevno frustrirajuća.

bj

pre 12 godina

ma kakvih pet dana... ja sam pre PAR MESECI prijavio rupu u ulici Brace Jerkovic kod broja 90, da bi mi pre 2 nedelje kada sam ih opet zvao da proverim sta se desava sa krpljenjem te rupe, rekli da tu moju prijavu nisu ni zaveli!

ivan

pre 12 godina

(Alex, 26. septembar 2011 17:58)

kakva ti je to muzika :D kao gospodar prstenova...

sto se tice puta, isti je kao put cacak-pranjani i dajle ka ostalim selima. Malo krpljno ali i dalje katastrofa... Pre par godina su neke deonice presvlacili, vec je sve propalo.

gradjanin Beograda

pre 12 godina

Beograd Put je jedna zdrava firma,koja je zdravo vodjena.Razmislite o tome.Uporedite je sa opštinom NOVI BEČEJ pa će vam biti jasno.

Test driver

pre 12 godina

Dooobro poznat materijal čime je ova rupa ispunjena... Iz iskustva Vam kažem, rupa će se otvoriti i biti potpuno ista pre prvog snega... Dakle, za najviše 2 - 2.5 meseca :(
Molim vas, pratite...
Treba presvući kompletno celu ulicu asfaltom da bi se dobro "primilo", ovako je kao strano telo :D

Jela

pre 12 godina

Nije ni cudo sto Beograd lici na loptu krpenjacu.
(kraft, 26. septembar 2011 11:34)

Šta reći...sve zato što se radi 'kvalitetno'. Ulice se rade/krpe skoro svake godine, ništa ne traje, a pare se samo slivaju u džepove...

Prošle nedelje sam bila 2 dana u Zagrebu, prvi put. Uspela sam da ga obiđem uzduž i popreko, ne da nisam videla nijednu rupu, nego nema ni zakrpe. Autoput ista priča, dok nismo prešli granicu fino sam odremala, kako smo ušli u Srbiju nam lepu, kakvo spavanje, otpadoše bubrezi...

putevi ili rupe?

pre 12 godina

'ajde, ovako, da ne bude da je kod nas sve najgore... Ni u Cikagu putevi nisu nesto bolji. Mnogo rupa, cak i previse. Pritom, ne mozete preko nje preci polako jer bi doslo do zakrcenja saobracaja. Dakle, sa 65km/h - tras! Da ne pricam o onim na auto-putevima. Istina, ima i dosta dobrih puteva, ali su neki katastrofalni. Ako je za utehu... :)

gradjanin Beograda

pre 12 godina

Beograd Put je jedna zdrava firma,koja je zdravo vodjena.Razmislite o tome.Uporedite je sa opštinom NOVI BEČEJ pa će vam biti jasno.

borislav

pre 12 godina

Molim vas, moze li redakcija, ili neki strucan posetilac sajta, da pojasni DA LI POSTOJE TEHNICKI PROPISI prilikom ovakvih radova. U mom okruzenju krpljenje rupa je posao koji obecava novo krpljenje za par meseci, zakrpe su totalno nekvalitetne, zeleo bih da znam da li postoje propisi KAKO SE TO RADI?
Hvala

Zuki

pre 12 godina

Svaka vam cast na preduzimljivosti. To je najbolje sto mozete da uradite.
Na zalost, na kvalitet radova BP ne mozete mnogo da uticete. A on je po principu "seci usi, krpi *upe". Ne daj boze da pociste za sobom. Lakse je nama da farbamo kola i menjamo soferke bar jednom godisnje.

Trebalo bi snimiti ulicu "kruzni put" na Vozdovcu, na potezu od Brace Jerkovic do Trosarine. Pre 3 godine (ili cak skorije) je kompletno presvucena novim asfaltom. Sada je u daleko gorem stanju nego pre "popravke". Nisu u pitanju pojedinacne rupe vec potpuno ruinirana, ulegla ulica. Doduse i kad su zavrsili sa renoviranjem sahtovi su strcali po 10-15 cm. Grehota da provezes auto tuda.
Kako je drzava pocela da zida one "jeftine" stanove u bivsoj kasarni 4. juli, teski kamioni su je dokusurili.

Uostalom pogledajte cesljeve na renoviranoj Gazeli. Gori su nego pre. Pa talasasti asfalt na renoviranim delovima autoputa kroz grad. Ako izdrzi do proleca bice dobro.

Zanima me ko je zaduzen da primi radove od izvodjaca kada se radi o gradskim ulicama? Na svakom normalnom gradilistu postoji nadzorni organ koji vrsi kontrolu izvodjenja radova i komisija koja na kraju vrsi prijem. Da ne govorimo o izdavanju upotrebnih dovola itd.

Sav taj fuseraj mi placamo iz svojih dzepova preko taksi, poreza, akciza, i sl. A onda trci kod majstora da menjas spone, kugle, soferke itd. Nisu ludi ovi isto voze terence kroz grad.
A bezbednost? Sta to bese? Slalom izmedju rupa, sahtova i ulegnuca dok jednim okom pratis da ti ne istrci neki pesak ili klinac na skuteru.

Slobodan

pre 12 godina

Da... Ovo je moguce samo u "zemlji Beogradu".Pogledajte malo pravu Srbiju i videcete da se godinama nista ne popravlja, osim kola koja se svakodnevno rasturaju zbog javasluka drzave!!!

I ja sam bio u Zagrebu

pre 12 godina

(Jela, 26. septembar 2011 16:31)

I ja sam bio u okolini Zagreba pre 15-ak dana. Auto put od granice do Zagreba jeste u dosta boljem stanju nego ovaj nas, ali je i on daleko od idealnog. Blago je neravan i talasast, vidi se da dugo nije rekonstruisan i da je star, jer je one sive boje. Signalizacija je, sa druge strane, odlicna, na svakih nekoliko kilometara postoje veliki displeji iznad puta koji nagovestavaju radove i saobracajne nesrece po nekoliko kilometara unapred. Za ovaj novi auto put ka moru sam cuo da je sjajan.
Sto se tice ulica u Zagrebu ne znam kakva je situacija u samom gradu, jer nisam ulazio u grad, ali zato u okolini Zagreba je situacija katastrofalna, mozda i gora nego kod nas.

Pauly Ester

pre 12 godina

E još da su uklonili šut koji je ostao na putu od nekadašnje rupe onda bi se moglo reći da su završili posao do kraja...ali valjda će ga razneti vremenom automobili. Takav šljunak može biti vrlo nezgodan kada morate naglo da zakočite. Verovatno postoje neki standardi po kojima se odžavaju putevi, i valjda ta firma daje neku garanciju za ono što uradi!?

Alex

pre 12 godina

A da li je neko nadlzen za ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=69uekrfHUxg
gledajte posle 1:10, da vidite najgori deo

Ovo je regionalni put Prokuplje-Ribarska Banja-Krusevac koji je u nadleznosti Republike. Ovo je snimljeno pre 2 godine, put je i dalje takav, jednio su prosle godine popunjavali rupe tucanikom i struganim asfaltom?! Naravno to je prva kisa odnela.

Petar

pre 12 godina

Slažem se sa ostalima. Pratite sada ovu rupu, kada če biti opet isto, da vidimo kakav je kvalitet "terenske ekipe". Dali znaju šta rade ili samo ubace nešto i čao. Vest da prođe.

cvele

pre 12 godina

Dodjite u Zajecar da vidite sta su prave udarne rupe i kao izgledaju ulice koje se krpe preko zakrpe. Ubedljivo najgore ulice u Srbiji!!!

Pedantno

pre 12 godina

Interesantno, vidim da nisam jedini koji je primetio da rupa nije zakrpljena po propisima. Zivim u inostranstvu i gledam sta rade ovde. Rupa treba da je duboko obradjena, ociscena i udareno nekoliko slojeva da bi se sto bolje uhvatilo. Takodje, zavrsno treba da je pedantno popunjena da se ne oseti prelaz i na kraju da su zaliveni rubovi tako da se spoje stari i novi asvalt. I takva rupe ce da traje dosta. Ovde, nazalost, vidim ostatke po ulici, izgleda kao da je samo neko popunio i to je to. I naravno da ce se otvoriti uskoro opet... Inace, svaka cast na akciji! Sada ih samo pritisnuti da urade posao kako valja.

Plitvice

pre 12 godina

Mislim da bi ovdje bilo dosta posla i za pauk službu.Pogledajte kolika je širina trotoara,a koliko je auta parkirano na njemu.Recimo,majke s kolicima su čitavom dužinom ulice prisiljene ići kolnikom.

Johnnny

pre 12 godina

Sa ovakvom navalom Android telefona, hoce li se pojaviti aplikacija koja olaksava ovaj postupak, ili dodatak postojecoj aplikaciji?

Martin,Pirot

pre 12 godina

Naravoucenije: Nista od molbi dok se ne digne velika frka!U vezi rupa,u vezi Kosova,u vezi bilo cega,standarda,lopovluka,zato i dizu frku gay osobe paradom,zato dizimo frku i borimo se za svoja prava,za bolji zivot,standard,frka nego sta!:)

borulin

pre 12 godina

Svaka vam čast na ovakvom pristupu (dve paralelne prijave).
Sada bi trebalo popisati u posebnom članku sve ostale nepopravljene rupe koje su komentatori u prvoj vesti ostavili, da vidimo hoće li takav "pritisak" dati rezultat.
Još jednom bravo.

Redakcija:
Hvala vam. Upravo se bavimo organizacijom i razradom ove akcije kako bismo doprineli sto boljem stanju na nasim putevima u citavoj Srbiji, ne samo u Beogradu. Pozdrav i hvala na podrsci!

Savesni

pre 12 godina

Rupa ispred moje zgrade i dalje stoji, odavno sam prijavio. Baba Visnjina 5, Beograd. Mozda da objavite tekst i o njoj? Mislim mozda je gospoda iz Beograd puta poprave?

Redakcija:
Posaljite nam fotografije, hocemo.
automobili@b92.net

Bazinga

pre 12 godina

@Alex


Auu pa ovaj ne zna da vozi, treba pored puta, udobnije je :)


EU ima radare na par km, policiju, svest gradjana da ne voze 120km/h na takvim deonicama... kod nas ovako sprecavaju brzu voznju, a ako je osrednjeg kvaliteta moze i lezeci da se postvai :)

Inace ima slicnna deonica pred Kosmaj, pre i posle Ducine... cesto idem tuda leti ali ga zgazim 80-100kmh jer sa 40 bubrezi otpadaju :)

GORAN

pre 12 godina

E blago vama u Beogradu. U junu sam prijavio Zavodu za izgradnju grada u Novom Sadu da su lose izvrsili radove na privremenom parkiralistu i da zbog toga 40 garaza posle svake kise pliva u vodi, ali do dana danasnjeg nista nisu uradili.

bj

pre 12 godina

ma kakvih pet dana... ja sam pre PAR MESECI prijavio rupu u ulici Brace Jerkovic kod broja 90, da bi mi pre 2 nedelje kada sam ih opet zvao da proverim sta se desava sa krpljenjem te rupe, rekli da tu moju prijavu nisu ni zaveli!

Škomi

pre 12 godina

Svaka čast za akciju. Mene zanima da li redakcija može negde da se raspita, dal' kod grada ili države, kakva je strategija za "tobogan", tj. nadvožnjak kod sajma u Beogradu, u smeru ka Banovom brdu. Taj tobogan je tokom leta rađen već nekoliko puta i onda prođe dve nedelje i desna strana postane potpuno neupotrebljiva - asfalt postane toliko izvitoperen da je vožnja gotovo nemoguća. Onda se svi prestrojavaju u levu traku ili uspore skoro do stajanja i onda imate situaciju da se stvori kolona od mostarske petlje do tobogana. Ja ne mogu da verujem da oni to nisu u stanju da srede. Kapiram da će to da ruše kad se bude završavala nova petlja u Radničkoj, ali vožnja u špicu u ovom smeru je svakodnevno frustrirajuća.

ivan

pre 12 godina

(Alex, 26. septembar 2011 17:58)

kakva ti je to muzika :D kao gospodar prstenova...

sto se tice puta, isti je kao put cacak-pranjani i dajle ka ostalim selima. Malo krpljno ali i dalje katastrofa... Pre par godina su neke deonice presvlacili, vec je sve propalo.