Evropska komisija napravila sramnu kartu Balkana; region negoduje: "Nismo medvedi i psi"

Evropska komisija je povodom Međunarodnog dana mladih na društvenim mrežama predstavila novu dečju edukativnu kartu Evrope, no njena prezentacija područja Balkana razbesnela je mnoge.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 18.08.2022.

11:13

Default images

Naime, karta prikazuje Stari Kontinent s određenim specifičnostima država, a na mestu gde bi trebalo da budu Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Albanija i Severna Makedonija, gotovo da nema ničega.

Kreatori karte to su područje zazelenili i dodali ilustraciju medveda, a nije dugo trebalo da objava izazove mnoštvo negativnih komentara.

"U većini zemalja bivše Jugoslavije žive samo medvedi? Hvala vam ni za šta", napisao je ljutiti korisnik.

"Dakle, u zemljama zapadnog Balkana žive samo psi i medvedi. Interesantno, istinske evropske vrednosti", složio se drugi.

"Na 'Divljem zapadnom Balkanu' ništa se ne može videti ni naći osim malo trave, medveda, pasa i mosta usred divljine", zaključio je treći, dok su drugi istakli da "ukoliko ne znate ništa o istoriji tog regiona, uvek postoji Vikipedija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: