Danijel Krejg donirao 10.000 funti za šetnju trojice očeva koji su izgubili ćerke

Trojica očeva kreću u humanitarnu šetnju u znak sećanja na svoje ćerke Sofi, Emili i Bet, koje su izvršile samoubistvo.

Život

Izvor: B92

Subota, 09.10.2021.

21:33

Danijel Krejg donirao 10.000 funti za šetnju trojice očeva koji su izgubili ćerke
Foto: Profimedia

Endi Ire, Majk Palmer i Tim Oven povezuje nažalost ista životna priča - sva trojica su u prethodne tri godine izgubili ćerke.

Oni žele da pomognu nacionalnoj dobrotvornoj organizaciji za sprečavanje samoubistava Papirus te kreću u šetnju dugu 483 kilometra.

Šetnju su počeli danas i kretaće se putem između njihovih domova u Kumbriji, Velikom Mančesteru i Norfolku, a planiraju da u proseku prelaze po 32 kilometra i šetnju završe za 15 dana.

U misiji da prošire svest o prevenciji suicida će im pomoći i Danijel Krejg. Naime, on je odlučio da donira 10.000 funti za ovaj izazov.

Očevi su opisali donaciju Danijela Krejga od 10.000 funti kao fantastičnu, a Endi Ire je rekao da im je drago da je glumac uopšte dopustio da to i objave.

"Saznali smo juče ujutru, kada su Majk i Tim došli do Kumbrije. Bili smo bili smo iznenađeni", rekao je za Gardijan.

"To je velikodušna donacija, a imati osobu koja je trenutno najpoznatiji glumac na svetu i koja je voljna da pomogne je zaista sjajno", kaže on.

Ire je naglasio da je širenje svesti o prevenciji samoubistva ključna misija koja stoji iza ovog izazova

"Ključna stvar je navesti ljude da govore o prevenciji suicida i da ih upoznamo sa Papirusom, zato što je u pitanju organizacija koja može da pomogne mladim ljudim da se suoče sa najmračnijim dobima u svom životu. Što više ljudi zna za Papirus, imamo veću šansu da spasimo ljudske živote", rekao je.

"Šetnja trojice očeva nije klub kome sam želeo da pripadam, ali zajedno za Endijem i TImom kao očevima, imamo priliku da se borimo i da možda napravimo pomak", rekao je Palmer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: