Preminuo poznati glumac: Mnogi ga pamte po ulozi u filmu o Džejmsu Bondu

Jafet Koto, glumac poznat po ulogama u filmovima "Osmi putnik" i "Džejms Bond: Živi i pusti druge da umru" te seriji "Odeljenje za ubistva", preminuo je u 82. godini, potvrdio je njegov agent Rajan Goldar za "Varajeti".

Život

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2021.

12:05

Preminuo poznati glumac: Mnogi ga pamte po ulozi u filmu o Džejmsu Bondu
Foto: Profimedia

Supruga Tesi Sinahon, koja je s njim bila u braku skoro 24 godine, tužnu vest o smrti objavila je na Fejsbuku u u ponedeljak uveče.

"Tužna sam i još uvek u šoku... Preminuo je sinoć oko 22:30 sati po filipinskom vremenu. Glumio si negativca u više filmova, ali za mene si bio pravi heroj, dobar čovek, dobar otac, dobar suprug i pristojan čovek kakvog je teško pronaći... Bio si jedan od najboljih glumaca u Holivudu, bio si legenda. Počivaj u miru, dušo, nedostajaćeš mi svaki dan, moj najbolji prijatelju, moja steno", napisala je Tesi na društvenoj mreži.

Koto je rođen u Njujorku 15. novembra 1939, a glumu je počeo da studira sa 16 godina u studiju glume Mobil teatar. Do 19. godine debitovao je u pozorištu u predstavi "Otelo", a nastupao je i na Brodveju u komadu "Velika bela nada".

U dugogodišnjoj karijeri pojavljivao se u brojnim televizijskim serijama, uključujući i "Zakon i red" te "Havaji 5-0", ali najpoznatiji je po ulozi u filmu "Džejms Bond: Živi i pusti druge da umru" iz 1973., u kojemu je glumio korumpiranog karipskog diktatora dr Kanangu, ali i njegov alter ego, Biga.

Osim supruge, iza njega je ostalo i šestoro dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: